Sti

1

Meddelelse

Connie Hedegaard: IPCC-rapport er endnu en kraftig advarsel

Logo of the Intergovernemental Panel on Climate Change

FN's Klimapanel (IPCC) kom i dag med en særrapport om, hvordan vi bedst tackler risikoen for ekstreme hændelser og katastrofer og tilpasser os til klimaforandringerne. I den anledning har EU's klimakommissær, Connie Hedegaard, og Kristalina Georgieva, der er EU-kommissær for internationalt samarbejde, humanitær bistand og krisestyring, fremsat en fælles erklæring.

Kommissær Connie Hedegaard: "I sidste uge var det Det Internationale Energiagentur, der råbte vagt i gevær. I dag kommer så denne rapport fra IPCC. Det er klart, at dette er endnu en kraftig advarsel. Med al vores viden og alle de rationelle argumenter, der taler for en klimaindsats her og nu, er det frustrerende, at ikke alle lande har den politiske vilje til at gribe ind.

Sidste år udledte vi mere CO2 end nogen sinde før. Det er naturligvis meget bekymrende. Det betyder, at det, vi gør, ligger meget langt fra det, vi burde gøre.

På topmødet i Durban i slutningen af november får landene en ny chance for at vise rygrad over for omverdenen. Nu hvor der er kommet endnu mere tungtvejende argumenter på bordet, bliver vi nødt til at spørge de lande, som endnu ikke har besluttet sig, hvor længe de kan forsvare ikke at gøre noget."

Kommissær Kristalina Georgieva: "Rapporten er et vink med en vognstang om, hvordan de stadig flere katastrofer, der skyldes de stadig mere ekstreme vejrforhold, vil ramme os alle. I år har vi kæmpet med oversvømmelser i Pakistan, Thailand og Mellemamerika og den katastrofale tørke på Afrikas Horn. Og heller ikke her i Europa er vi gået ram forbi. Tænk bare på de seneste oversvømmelser i Italien og Irland.

For mig står det klart, at vi må blive mere modstandsdygtige, og at dennes indsats skal indgå i alt, hvad vi gør. Vores katastrofeforebyggelse skal integreres i vores strategi for tilpasning til klimaforandringer. Det vil vi alle høste fordele af – det kan redde liv, begrænse skader og ruste os bedre til at tackle det værst tænkelige, som naturen kan byde de mest sårbare blandt os."

Læs mere:

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen