Sti

2

Nyheder

Klimaforandringer og en kulstoffattig økonomi: Kommissær Connie Hedegaard inviterer virksomhedsledere fra EU til rundbordsdiskussion om, hvordan førerpositionen bevares

Connie Hedegaard, EU's klimakommissær, har inviteret lederne af nogle af Europas største og mest innovative virksomheder til en rundbordsdiskussion mandag den 17. maj for at diskutere, hvordan EU bedst bevarer førerpositionen i overgangen til en global klimavenlig kulstoffattig økonomi. Det forventes, at over 20 topledere deltager i begivenheden.

"Det er meget vigtigt, at EU bevarer førerpositionen på verdensplan i en tid, hvor verden er på vej mod en kulstoffattig økonomi", sagde kommissæren. "Det er altafgørende for Europas fremtidige økonomiske vækst, vores konkurrenceevne, jobskabelsen og vores energisikkerhed. Vi har et forspring med klima- og energipakken fra 2008, men det kræver hjælp fra virksomhederne at bevare det.

Formålet med rundbordsdiskussionen, der afholdes under mottoet "Vi viser vejen", er at diskutere en strategi for overgangen til en kulstoffattig økonomi. Man vil især diskutere den globale konkurrence, behovet for at stimulere nytænkning, de hindringer, der holder Europa og europæiske virksomheder tilbage, og hvilken politisk løsning der skal til for at fremme den europæiske førerposition. Meningen er at arbejde ud fra virksomhedernes egne casestudies og dermed vise, at når det gøres på en intelligent måde, så stimulerer det til vækst at være mere energiøkonomisk og klimavenlig.

De deltagende virksomheder er anført i bilaget.

Umiddelbart efter mødet med kommissæren vil der blive afholdt en pressekonference (med deltagelse af nogle af virksomhedslederne) kl. 17.15 i pressesalen i Berlaymont-bygningen.

Baggrund:

Den økonomiske krise har i høj grad påvirket tempoet i overgangen til en global kulstoffattig økonomi. Regeringerne i mange lande har givet en kraftig saltvandsindsprøjtning til investeringer i grøn infrastruktur og renere energiproduktion og styrker i stigende grad klimarelateret forskning og udvikling. Det er for nylig blevet fastslået, at USA og Kina er de bedste steder at investere i vedvarende energi.

Kontaktpersoner

Maria Kokkonen – Tlf.: +32.2/295.42.03 – mobiltlf.: +32.498/95.42.03 – maria.kokkonen@ec.europa.eu

Lena De Visscher – Tlf.: +32.2/296.36.94 – mobiltlf.: +32.498/96.36.94 – lena.devisscher@ec.europa.eu

Seneste opdatering: 21/03/2014 | Til toppen