Sti

Baggrund

Curriculum vitae for Connie Hedegaard

Da Connie Hedegaard, født i 1960, tiltrådte i februar 2010 stillingen som EU's første klimakommissær havde hun allerede arbejdet en årrække med klima.

I august 2004 blev hun udnævnt til dansk miljøminister. Og i 2007 stod hun i spidsen for oprettelsen af Klima- og Energiministeriet, hvor en af hovedopgaverne var at forberede FN's klimakonference i København i december 2009.

Connie Hedegaards politiske karriere startede allerede i studentertiden ved Københavns Universitet. Her blev et studie i litteratur og historie gennemført sideløbende med en politisk karriere – både i dansk og international politik. Som 23-årig blev hun i 1984 valgt ind i Folketinget for Det Konservative Folkeparti som det hidtil yngste medlem af Folketinget, og i 1985 blev hun formand for Atlantic Association of Young Political Leaders. I 1999 blev Connie Hedegaard politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti, men i 1990 valgte hun at forlade politik til fordel for journalistik.

Udover sin politiske karriere har Connie Hedegaard en lang karriere som journalist bag sig. Hun begyndte i 1990 som journalist ved Berlingske Tidende. I 1994 blev hun chef for Radioavisen på Danmarks Radio, en stilling hun bestred indtil 1998, hvor hun blev studievært for nyhedsprogrammet Deadline på DR2.

Foruden sit virke som politiker og journalist, har Connie Hedegaard siddet i en række udvalg og bestyrelser, bl.a. som forkvinde for Center for Kultursamarbejde med Udviklingslande og som medlem af Demokratifondens bestyrelse. Endelig har hun modtaget adskillige priser for sit engagement og bidrag til samfundsdebatten, ikke mindst gennem en omfattende foredrags- og forfattervirksomhed. Nylige udgivelser tæller Da klimaet blev hot, der udkom på Gyldendal i 2008, samt en række bidrag til antologier og debatbøger.

Connie Hedegaard bor i dag i Hellerup med sin mand, Jacob, og deres to drenge.

Curriculum Vitaepdf(18 KB) Vælg oversættelse af det forrige link 

Seneste opdatering: 27/06/2013 | Til toppen