Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Случаите на Ебола в Западна Африка отново се увеличават: ЕС повишава спешното финансиране

Случаите на Ебола в Западна Африка отново се увеличават: ЕС повишава спешното финансиране

24.06.2014 г. - Европейската комисия предоставя 500 000 евро допълнителна помощ за мерки за ограничаване на засилващата се епидемия от Ебола в Гвинея (...)

Ебола в Западна Африка: ЕС увеличава помощта си — Eвропейска комисия/ECHO

Ебола в Западна Африка: ЕС увеличава помощта си

11.04.2014 г. - Европейската комисия увеличава усилията си за задържане на разпространението на епидемията от ебола в Западна Африка и помага на засегнатите от смъртоносния вирус, отнел живота на повече от 110 души в Гвинея и Либерия през последните седмици.(...)

Ebola in West Africa: EU helps stop spread of disease

Ebola in West Africa: EU helps stop spread of disease

28.03.2014 г. - Following the recent outbreak of Ebola in West Africa, the European Commission is giving €500 000 to help contain the spread of the deadly virus in Guinea and neighbouring countries.(...)

Полева болница в Хаити, 2010 г. © Европейски съюз - ECHO/Peter Zangl

Комисар Георгиева се застъпва за жертвите на холерата в Хаити

13.12.2010 г. - По време на кратката си реч в пресцентъра на Европейската комисия комисар Георгиева се застъпи за жертвите на холерата в Хаити. Тя заяви: „Усилията срещу холерата, положени преди следизборните бунтове, намалиха дневната смъртност от холера от 50 случая на 23 ноември на 22 случая на 4 декември. (...)

Комисар Георгиева говори на пресконференцията в Брюксел © ЕС

Комисар Георгиева дава актуална информация за реакцията на Европа при епидемията от холера в Хаити

18.11.2010 г. - На пресконференция, състояла се днес в Брюксел, европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, изрази безпокойството си относно епидемията от холера, която се разпространява в Хаити, и обясни каква е европейската реакция по отношение на тази криза. (...)