Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисията стартира мащабна процедура за извънредна ситуация след силното земетресение, ударило района близо до Суматра

11.04.2012 г. - Европейската комисия следи отблизо рисковете от цунами, последвалите вторични трусове и потенциалните щети след двете силни земетресения (с магнитуд 8,6 и 8,3) с епицентър в Индийския океан, близо до индонезийския остров Суматра. (...)

Комисията предоставя хуманитарна помощ за засегнатите от наводненията в Югоизточна Азия

21.10.2011 г. - Вследствие на тайфуните и наводненията, които нанесоха сериозни поражения в Югоизточна Азия, Европейската комисия задели 10 млн. евро за подкрепа на извънредни мерки и предоставяне на помощ на между 500 000 и 1 млн. души в засегнатите от наводненията държави. (...)

Комисар Георгиева обсъжда начини за увеличаване на помощта за най-уязвимото население в Бирма/Мианмар

10.09.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева току що се завърна от хуманитарна мисия в Бирма/Мианмар. В Найпидо и Янгон тя обсъди предизвикателствата при управлението на бедствия и хуманитарните проблеми с представители на правителството и хуманитарните партньори на Европейската комисия. (...)

Комисар Георгиева разговаря с бежанци в Тайланд © ЕС

Комисар Георгиева призова да бъде намерено трайно решение на проблема, свързан с бежанците в Тайланд

14.03.2011 г. - Комисар Георгиева замина за Тайланд на двудневно посещение, за да наблюдава лично предоставянето на европейската хуманитарна помощ за бежанците от Мианмар и да обсъди с бежанците, партньорските организации и тайландските власти възможностите за устойчиви решения на една от продължаващите световни хуманитарни кризи. (...)