Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Commissioner Georgieva's reaction to killing of two health workers in Darfur

Commissioner Georgieva's reaction to killing of two health workers in Darfur

03.12.2013 г. - I strongly condemn the killing of two volunteers working for the Sudanese Ministry of Health on a vaccination campaign in West Darfur last week (...)

Судан: ЕС мобилизира хуманитарни експерти за оценка на последиците от наводненията

Судан: ЕС мобилизира хуманитарни експерти за оценка на последиците от наводненията

20.08.2013 г. - Европейската комисия мобилизира експерти по хуманитарна помощ за оценка на нуждите на пострадалите от неотдавнашните тежки наводнения в Судан. (...)

Финансова помощ от ЕС за уязвимото население в конфликтните райони в Судан

Финансова помощ от ЕС за уязвимото население в конфликтните райони в Судан

17.07.2013 г. - Европейската комисия увеличава подкрепата си за хуманитарните програми в засегнатите от конфликти райони на Дарфур, Сини Нил и Южен Кордофан. (...)

Бежанка от Судан приготвя храна за семейството си © EС

ЕС увеличава хуманитарната помощ за Судан и Южен Судан с 30 милиона евро

12.12.2012 г. - Поради бързо влошаващата се хуманитарна обстановка в Судан и Южен Судан Европейската комисия увеличава хуманитарната си помощ с 30 милиона евро (...)

Изявление на комисар Кристалина Георгиева относно Судан и Южен Судан

05.07.2012 г. - Във връзка с влошаващата се хуманитарна обстановка в Судан и Южен Судан комисар Георгиева направи следното изявление: (...)

Комисар Георгиева изрази сериозна загриженост заради липсата на достъп на хуманитарна помощ до Южен Кордофан

25.08.2011 г. - Комисар Георгиева изрази сериозна загриженост за невъзможността да се предостави хуманитарна помощ и да се помогне на населението в Южен Кордофан, където огънят е прекратен за две седмици според изявлението на президента на Судан Ал Башир. (...)

Комисар Георгиева по време на посещението й в Дарфур през 2010г. © EU

Комисар Георгиева изрази облекчение и радост по повод спасяването на тримата български хуманитарни работници, отвлечени в Дарфур

06.06.2011 г. - "С облекчение научих от българското правителство, че тримата българи, които бяха отвлечени по време на хуманитарна мисия в Дарфур, вече са в безопасност и скоро ще се върнат при семействата и близките си," каза еврокомисар Кристалина Георгиева днес, след новината за освобождаването на тримата след 175 дни в плен. (...)

Карта на Судан © ЕС

Съвместно изявление на комисарите Пиебалгс и Георгиева относно освобождаването на латвийски хуманитарни работници в Дарфур

09.12.2010 г. - Европейският комисар по въпросите на развитието, Андрис Пиебалгс, и европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, заявиха днес: „Приветстваме освобождаването на капитан Артьомс Налбанджанс, втори пилот Янис Гиндра и механик Каспарс Райхлерс, които бяха взети за заложници в Дарфур (...)

Комисар Георгиева в Дарфур © ЕС

Комисар Георгиева изрази съжаление за решението на суданското правителство да изгони от Дарфур двама служители, работещи за Международната организация по миграция

16.07.2010 г. - Кристалина Георгиева, европейски комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, изрази своето дълбоко съжаление относно решението да бъдат изгонени от Дарфур двама служители, работещи за Международната организация по миграция. Тази организация, която се финансира от ECHO - хуманитарният отдел на Комисията - предоставя жизненоважна помощ в Дарфур, където милиони хора разчитат на външна помощ, за да оцелеят. (...)

Посещението на комисар Георгиева в Судан © ЕС

Комисар Георгиева представи своите впечатления от посещението си в Судан по време на открит диалог в „Центъра“

30.06.2010 г. - На 30 юни, непосредствено след посещението й в Судан, комисар Георгиева представи своите лични впечатления за хуманитарната ситуация в Судан в експертния център „Центъра“. В открит диалог, воден от Мартин Портър, един от съоснователите на „Центъра“, комисар Георгиева изрази своята тревога по отношение на сигурността в Дарфур и Южен Судан, както и по отношение на други препятствия, с които се сблъскват хуманитарните работници при изпълнение на мисията си. (...)

Комисар Георгиева акцентира върху хуманитарния ангажимент на ЕС към Судан по време на първото си посещение в страната © ЕС

Комисар Кристалина Георгиева потвърждава силната ангажираност на Европейския съюз в борбата с хуманитарните предизвикателства в Судан

12.06.2010 г. - Европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Криталина Георгиева, приключи в събота, 12 юни, четиридневната си мисия в Судан. По време на срещи на високо равнище комисар Георгиева призова властите да подобрят достъпа до райони, нуждаещи се от хуманитарна помощ, и да се справят в нарастващата несигурност в Дарфур и други части на Судан. Тя потвърди ангажираността на Европейския съюз за справяне с най-належащите нужди на суданското население. (...)