Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Кризата в Южен Судан – Комисар Георгиева на конференция на донорите в Осло

Кризата в Южен Судан – Комисар Георгиева на конференция на донорите в Осло

20.05.2014 г. - Комисар Георгиева е в Осло, където правителството на Норвегия е съвместен домакин на конференция на високо равнище, посветена на една от най-продължителните хуманитарни кризи в света. (...)

Трябва да направим всичко възможно за предотвратяване на хуманитарна трагедия в Южен Судан

Трябва да направим всичко възможно за предотвратяване на хуманитарна трагедия в Южен Судан

19.12.2013 г. - „Южен Судан е на ръба на хуманитарната катастрофа, която трябва да избегнем на всяка цена. Повечето хуманитарни работници напуснаха страната след избухването на нови сражения преди девет дни. (...)

Финансова помощ от ЕС за уязвимото население в конфликтните райони в Судан

Финансова помощ от ЕС за уязвимото население в конфликтните райони в Судан

17.07.2013 г. - Европейската комисия увеличава подкрепата си за хуманитарните програми в засегнатите от конфликти райони на Дарфур, Сини Нил и Южен Кордофан. (...)

Бежанка от Судан приготвя храна за семейството си © EС

ЕС увеличава хуманитарната помощ за Судан и Южен Судан с 30 милиона евро

12.12.2012 г. - Поради бързо влошаващата се хуманитарна обстановка в Судан и Южен Судан Европейската комисия увеличава хуманитарната си помощ с 30 милиона евро (...)

Комисар Георгиева изрази сериозна загриженост заради липсата на достъп на хуманитарна помощ до Южен Кордофан

25.08.2011 г. - Комисар Георгиева изрази сериозна загриженост за невъзможността да се предостави хуманитарна помощ и да се помогне на населението в Южен Кордофан, където огънят е прекратен за две седмици според изявлението на президента на Судан Ал Башир. (...)

Посещението на комисар Георгиева в Судан © ЕС

Комисар Георгиева представи своите впечатления от посещението си в Судан по време на открит диалог в „Центъра“

30.06.2010 г. - На 30 юни, непосредствено след посещението й в Судан, комисар Георгиева представи своите лични впечатления за хуманитарната ситуация в Судан в експертния център „Центъра“. В открит диалог, воден от Мартин Портър, един от съоснователите на „Центъра“, комисар Георгиева изрази своята тревога по отношение на сигурността в Дарфур и Южен Судан, както и по отношение на други препятствия, с които се сблъскват хуманитарните работници при изпълнение на мисията си. (...)