Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисарите Георгиева и Пиебалгс свикват среща на високо равнище относно продоволствената криза в региона на Сахел

15.06.2012 г. - Очаква се кризата с глада в региона на Сахел да достигне своя пик в следващите седмици, застрашавайки 18 милиона души от (...)

Европейската комисия и УНИЦЕФ помагат на още деца в Сахел, засегнати от глада

02.05.2012 г. - Европейската комисия направи две отделни дарения на стойност 16,5 милиона евро на УНИЦЕФ, за да осигури лечение на децата, които страдат от тежко недохранване вследствие на (...)

Научете как Европейската комисия помага на засегнатия от глад Сахел

16.04.2012 г. - Повтарящо се и тежко, извънредната ситуация с храните в африканския регион Сахел изисква както незабавна реакция за оказване на помощ на засегнатите хора, така и дългосрочна стратегия, която да намали хроничния риск от продоволствената несигурност и която да засили устойчивостта. (...)

Комисар Георгиева посещава съвместен проект на ЕС и СПП в Чад © ЕС

Европейската комисия и Световната продоволствена програма обединяват сили срещу предстоящата криза в Сахел

15.02.2012 г. - Европейската комисия и Световната продоволствена програма (СПП) на ООН ще увеличат съвместните си усилия за борба със заплахата от глад за жените и децата с подписването на споразумение за осигуряване на 30 милиона евро за хуманитарна помощ за Сахел. (...)

Среща по повод кризата с храните и недохранването в Сахел © ЕС

Мобилизирана е хуманитарна помощ в отговор на предстоящата криза с храните в Сахел

08.02.2012 г. - Европейската комисия ще увеличи хуманитарното подпомагане за африканския регион Сахел в Западна Африка (...)

Дупките от куршуми в предното стъкло на тази линейка показват опасните обстоятелства, в които работят хуманитарните работници © ЕС

Освобождаване на двама испански хуманитарни работници

23.08.2010 г. - Комисар Кристалина Георгиева изрази своето задоволство и успокоение при новината за освобождаването в Мали на Алберт Вилалта и Роке Паскал от неправителствената организация „Acció Solidària“ от Барселона. Двамата каталонски хуманитарни работници бяха отвлечени в Мавритания преди около девет месеца от Ал Кайда в ислямски Магреб (AQIM) заедно с още един техен колега, който беше освободен през март (...)