Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисар Георгиева в Мали за встъпването в длъжност на президента Ибрахим Бубакар Кейта

Комисар Георгиева в Мали за встъпването в длъжност на президента Ибрахим Бубакар Кейта

19.09.2013 г. - Комисар Георгиева се присъединява към световни лидери в Бамако, столицата на Мали, за встъпването в длъжност на президента на републиката. (...)

Международна конференция на донорите засилва подкрепата за възстановяване на Мали

Международна конференция на донорите засилва подкрепата за възстановяване на Мали

15.05.2013 г. - Европейският съюз, Франция и Мали организират международна конференция на донорите за Мали в Брюксел днес. (...)

Комисар Георгиева на среща с президента Оланд в Париж © ЕС

Комисар Георгиева на среща с президента Оланд в Париж

01.03.2013 г. - Комисар Георгиева ще се срещне днес в Париж с френския президент Франсоа Оланд по време на представянето на новата стратегия за развитие на неговото правителство(...)

Момиченце бежанец от Мали готви за семейството си. © ЕС 2012 – EC/ECHO/Anouk Delafortrie

ЕС увеличава хуманитарната помощ за Мали, докато комисар Георгиева информира френското Национално събрание за развитието на кризата

19.02.2013 г. - Европейската комисия увеличава предоставяните от нея средства за хуманитарна помощ за Мали с 22 млн. евро, за да осигури на повече жертви на конфликта продоволствена помощ и достъп до основни услуги(...)/

Kristalina Georgieva

Commissioner Georgieva returns to Mali to assess humanitarian needs, announces boost in EU aid

22.01.2013 г. - The European Commission is again boosting its humanitarian aid for the Mali crisis with an additional €20 million – a needed increase that will help respond to the worsening situation in the country(...)

Комисарите Георгиева и Пиебалгс свикват среща на високо равнище относно продоволствената криза в региона на Сахел

15.06.2012 г. - Очаква се кризата с глада в региона на Сахел да достигне своя пик в следващите седмици, застрашавайки 18 милиона души от (...)

Научете как Европейската комисия помага на засегнатия от глад Сахел

16.04.2012 г. - Повтарящо се и тежко, извънредната ситуация с храните в африканския регион Сахел изисква както незабавна реакция за оказване на помощ на засегнатите хора, така и дългосрочна стратегия, която да намали хроничния риск от продоволствената несигурност и която да засили устойчивостта. (...)

Комисар Георгиева предупреждава за възможна хуманитарна катастрофа в северната част на Мали

12.04.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева предупреждава, че ако не се постигне бърз напредък в идните дни за отваряне на хуманитарно пространство и позволяване на доставките на храна и лекарства в северната част на Мали, ще се стигне до голяма хуманитарна катастрофа, която може да има последици и в съседните страни. (...)

Комисар Георгиева посещава съвместен проект на ЕС и СПП в Чад © ЕС

Европейската комисия и Световната продоволствена програма обединяват сили срещу предстоящата криза в Сахел

15.02.2012 г. - Европейската комисия и Световната продоволствена програма (СПП) на ООН ще увеличат съвместните си усилия за борба със заплахата от глад за жените и децата с подписването на споразумение за осигуряване на 30 милиона евро за хуманитарна помощ за Сахел. (...)

Среща по повод кризата с храните и недохранването в Сахел © ЕС

Мобилизирана е хуманитарна помощ в отговор на предстоящата криза с храните в Сахел

08.02.2012 г. - Европейската комисия ще увеличи хуманитарното подпомагане за африканския регион Сахел в Западна Африка (...)