Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисията в пълна готовност да увеличи хуманитарната помощ за Либия

22.08.2011 г. - След драматичните събития в Либия, породени от скоростното нахлуване на войските на бунтовниците в Триполи, Европейската комисия призовава за подобрен хуманитарен достъп и е в пълна готовност да отговори на потенциалните нови хуманитарни нужди в страната. (...)

Комисар Георгиева и Якоб Келенбергер © ЕС

Комисарят се среща с Якоб Келенбергер от Международния комитет на Червения кръст (МКЧК)

31.05.2011 г. - Днес комисар Георгиева се срещна с Якоб Келенбергер, председател на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) — един от основните партньори на ЕС в областта на хуманитарната помощ. (...)

Комисар Георгиева се среща с журналисти по време на хуманитарната си мисия до границата между Либия и Тунис през март © EU

Европа засили хуманитарната си помощ за жертвите на кризата в Либия с още 20 милиона евро

23.05.2011 г. - За да продължи адекватната си реакция на конфликта в Либия, днес Европейската комисия увеличи своята хуманитарна подкрепа с още 20 милиона евро. Така помощта на комисията за цивилното население, засегнато от кризата, вече е общо 70 милиона евро, (...)

Ситуационна карта на ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“, изготвена към 25 април 2011 г. © ЕС

Комисар Георгиева е разтревожена от растящия риск при оказването на хуманитарна помощ в Либия

27.04.2011 г. - Обстрелът на пристанището на Мисрата, започнал във вторник, влоши още повече нестабилната хуманитарна ситуация в тази част на Либия. „Изключително съм разтревожена, че продължаващите ожесточени сражения рушат пътя за доставка на хуманитарна помощ, (...)“

Египтяни, които бързат, за да хванат автобус, с който да напуснат бежански лагер © Jim Hollander/Belga

От граничната зона между Либия и Тунис комисар Георгиева обявява трикратно увеличаване на помощта на ЕС за хуманитарната криза

03.03.2011 г. - Европейският съюз продължава бързата си реакция на нарастващата хуманитарна криза, причинена от продължаващото насилие в Либия. От границата между Либия и Тунис, където хуманитарната ситуация е усложнена от масовия поток на хора, които напускат Либия, (...)

Комисар Кристалина Георгиева чете записките си преди кацане

Комисията увеличава помощта за хуманитарната криза в Либия, комисар Георгиева пътува до Тунис, за да проследи хода на хуманитарните операции

02.03.2011 г. - Европейската комисия ще увеличи хуманитарната си помощ за хората, които бягат от насилието в Либия - още едно спешно решение, обявено токущо от председателя Жозе Мануел Барозу. Така помощта на Комисията за кризата достига 10 милиона евро, които ще бъдат използвани за най-неотложните нужди на хората, прекосяващи границите на Либия. (...)

Комисията отпуска 3 милиона евро за справяне с хуманитарните аспекти на кризата в Либия © ЕС

Комисията отпуска 3 милиона евро, за да се справи с хуманитарните аспекти на кризата в Либия

25.02.2011 г. - Европейската комисия реши да отпусне 3 милиона евро в отговор на хуманитарни нужди в Либия и в съседните ѝ страни. Това спешно финансиране ще послужи за предоставяне на медицинска и продоволствена помощ, подслон и дюшеци, одеяла и комплекти с хигиенни принадлежности както за либийските граждани, така и за (...)