Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Кристалина Георгиева говори по време на симпозиума на Чикагския съвет по международни отношения, посветен на селското стопанство и продоволствената сигурност в световен мащаб © TheChicagoCouncil

Стартиране на „Новия алианс“ за изваждане на 50 милиона африканци от бедността през следващото десетилетие

18.05.2012 г. - Продоволствената сигурност е ключова тема от срещата на върха на Г-8, която ще се проведе в Кемп Дейвид този уикенд Комисар Георгиева е във Вашингтон, за да даде подкрепата на ЕС за „Новия алианс за подобряване на продоволствената сигурност и изхранването“. (...)

Разселени лица от Кот д'Ивоар близо до училище в западната част на страната, март 2011 г. © Belga/AFP/Zoom Dosso

Европейската комисия удвоява хуманитарната си помощ за жертвите на кризата в Кот д'Ивоар

19.04.2011 г. - Пострадалите от конфликта в Кот д'Ивоар ще продължат да получават хуманитарна помощ от Европейската комисия. Още 30 милиона евро бяха отпуснати за помощ на засегнатото население, което масово бяга от насилието, (...)

Бежанци от Кот д'Ивоар в разпределителен център за нехранителни стоки от първа необходимост © EU/Koen Henckaerts

Комисар Георгиева е изключително загрижена за ескалиращата хуманитарна криза в Кот д'Ивоар

29.03.2011 г. - Продължаващият въоръжен конфликт в Кот д'Ивоар ескалира с всеки изминал ден и предизвиква сериозна хуманитарна криза. Европейската комисия бе сред първите донори, които предоставиха незабавна помощ на засегнатото население, (...)

Цивилни бягат след сблъсъците между войници и партизаните на Аласан Уатара © Belga/STRINGER

Европейската комисия увеличава хуманитарната помощ за жертвите на кризата в Кот д'Ивоар

17.03.2011 г. - По повод постоянно задълбочаващата се с всеки изминал ден криза в Кот д'Ивоар, комисар Кристалина Георгиева обяви петкратно увеличаване на хуманитарната помощ от ЕС за жертвите на насилие в страната. В допълнение към спешната помощ, отпусната през декември, Европейската комисия ще осигури още 25 милиона евро (...)

Работник отваря чувалите, за да подготви дажбите за раздаване © ЕС/ECHO

Комисията отпусна спешна помощ за жертвите на насилието в Кот д'Ивоар

22.12.2010 г. - Днес Европейската комисия предостави 5 млн. евро, за да отговори на непосредствените хуманитарни нужди на хората, засегнати от политическите безредици в Кот д'Ивоар. Финансирането ще помогне за предоставянето на здравни услуги, снабдяването с храна и питейна вода, предоставянето на подслон и санитарно-хигиенни услуги. (...)