Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Кристалина Георгиева

Кризата в Сирия: ЕС ще отпусне хуманитарна помощ в размер на 100 млн. евро

29.01.2013 г. - Европейската комисия ще поеме ангажимент да отпусне хуманитарна помощ в размер на 100 млн. евро по време на международната конференция за набиране на хуманитарна помощ за Сирия, която се свиква от Генералния секретар на ООН Бан Ки-мун и ще се проведе в Кувейт на 30 януари.

Манюел Вал в дясно и Кристалина Георгиева

Комисар Георгиева и френският министър на вътрешните работи Вал обсъждат европейското сътрудничество в областта на гражданската защита

29.01.2013 г. - Комисар Кристалина Георгиева прие министъра на вътрешните работи на Франция Манюел Вал в Европейската комисия. Обсъждайки гражданската защита (...)

Снимка от последното посещение в малийски бежански лагер в Буркина Фасо - © EC/ECHO/Anouk Delafortrie

Еврокомисар Георгиева на посещение до Буркина Фасо заедно с френския заместник-министър на развитието

24.01.2013 г. - След визитата до Бамако, за да получи информация от първа ръка за хуманитарната обстановка в Мали, еврокомисар Георгиева е на посещение в Буркина Фасо(...)

Кристалина Георгиева, европейски комисар, отговарящ за ресора международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, и Блез Компаоре, президент на Буркина Фасо © ЕС

Европейската комисия увеличава своята хуманитарна помощ в Мали

08.12.2012 г. - Европейската комисия ще увеличи своята хуманитарна помощ в отговор на кризата в Мали с 20 милиона евро (...)

Превръщането на устойчивостта във важен въпрос за региона на Сахел

06.12.2012 г. - Кристалина Георгиева ще участва в Седмицата на Сахел и Западна Африка в Уагадугу, Буркина Фасо, където комисарят ще се присъедини към лица, отговорни за изготвянето на политиките (...)

Комисарите Георгиева и Пиебалгс свикват среща на високо равнище относно продоволствената криза в региона на Сахел

15.06.2012 г. - Очаква се кризата с глада в региона на Сахел да достигне своя пик в следващите седмици, застрашавайки 18 милиона души от (...)

Кристалина Георгиева говори по време на симпозиума на Чикагския съвет по международни отношения, посветен на селското стопанство и продоволствената сигурност в световен мащаб © TheChicagoCouncil

Стартиране на „Новия алианс“ за изваждане на 50 милиона африканци от бедността през следващото десетилетие

18.05.2012 г. - Продоволствената сигурност е ключова тема от срещата на върха на Г-8, която ще се проведе в Кемп Дейвид този уикенд Комисар Георгиева е във Вашингтон, за да даде подкрепата на ЕС за „Новия алианс за подобряване на продоволствената сигурност и изхранването“. (...)

Европейската комисия и УНИЦЕФ помагат на още деца в Сахел, засегнати от глада

02.05.2012 г. - Европейската комисия направи две отделни дарения на стойност 16,5 милиона евро на УНИЦЕФ, за да осигури лечение на децата, които страдат от тежко недохранване вследствие на (...)

Научете как Европейската комисия помага на засегнатия от глад Сахел

16.04.2012 г. - Повтарящо се и тежко, извънредната ситуация с храните в африканския регион Сахел изисква както незабавна реакция за оказване на помощ на засегнатите хора, така и дългосрочна стратегия, която да намали хроничния риск от продоволствената несигурност и която да засили устойчивостта. (...)

Комисар Георгиева посещава съвместен проект на ЕС и СПП в Чад © ЕС

Европейската комисия и Световната продоволствена програма обединяват сили срещу предстоящата криза в Сахел

15.02.2012 г. - Европейската комисия и Световната продоволствена програма (СПП) на ООН ще увеличат съвместните си усилия за борба със заплахата от глад за жените и децата с подписването на споразумение за осигуряване на 30 милиона евро за хуманитарна помощ за Сахел. (...)

Среща по повод кризата с храните и недохранването в Сахел © ЕС

Мобилизирана е хуманитарна помощ в отговор на предстоящата криза с храните в Сахел

08.02.2012 г. - Европейската комисия ще увеличи хуманитарното подпомагане за африканския регион Сахел в Западна Африка (...)

Принцът на Уелс се среща с комисар Георгиева в Брюксел

Комисар Георгиева и нейни колеги обсъждат устойчивото развитие с принца на Уелс

09.02.2011 г. - Негово кралско височество принц Чарлз, принц на Уелс, беше на посещение в Брюксел, за да обсъди с група комисари на ЕС как може едновременно да се работи по въпроси като икономическия растеж и изменението на климата. По време на срещата комисар Кристалина Георгиева направи преглед на увеличаването както на интензивността, така и на честотата на бедствията (...)

Комисар Георгиева и българската футболна звезда Христо Стоичков си сътрудничат в борбата срещу глада и насърчаване на хуманитарната дейност

Комисар Георгиева и българската футболна звезда Христо Стоичков си сътрудничат в борбата срещу глада и насърчаване на хуманитарната дейност

07.02.2011 г. - Поемане на ангажимент, чувство за солидарност с колектива и постоянство се изискват както във футбола, така и при предоставяне на помощ на жертвите от кризите. По тази причина комисар Кристалина Георгиева беше много радостна да се срещне с един от най-добрите европейски футболисти за последните две десетилетия - Христо Стоичков. (...)

Комисар Георгиева на пресконференцията в Брюксел © ЕС

Комисар Георгиева съобщи за предоставянето на 24 милиона евро за хуманитарна помощ за региона на Сахел

02.06.2010 г. - Комисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, обяви днес на пресконференция решението на Комисията да предостави допълнителни 24 милиона евро, които да бъдат използвани за подпомагане на над седем милиона души в уязвима ситуация, засегнати от хранителната криза в Нигер, Чад, Буркина Фасо и Северна Нигерия. Новите средства ще позволят финансирането на повече операции в секторите на храненето и здравеопазването. Това включва общи допълнителни програми за изхранване, установяване и лечение на острата степен на недохранване при децата, свободен достъп до здравни услуги за спешни случаи и предоставяне на мобилни здравни услуги за пастирското население (...)