Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Да помогнем на сирийските деца

Да помогнем на сирийските деца
07.01.2014 г.  - 

Присъединете се към кампанията „Без изгубено поколение“ в социалните медии и помогнете повече сирийски деца, които са жертви на войната, да получат достъп до училища, закрила и психологическа помощ. Можете да подкрепите кампанията, като споделите #ChildrenOfSyria и #NoLostGeneration в акаунтите си във Facebook и Twitter.

Кампанията е организирана от Фонда на ООН за децата (УНИЦЕФ), агенцията на ООН за бежанците (UNCHR), организациите „Спасете децата“ и „World Vision“ и е подкрепена от Европейския съюз.

Конфликтът в Сирия засегна повече от 5 млн. деца, принуждавайки ги да бягат от домовете си, да напуснат училище и да се борят за оцеляването си в условия на враждебност, бедност и несигурност. Ако не им помогнем, тези деца ще се превърнат в едно изгубено поколение, което познава само войната, травмите, разочарованието и невежеството. Това би имало дълбоки последици за Сирия и за целия регион, тъй като ще подкопае възстановяването и ще затвърди рисковете за сигурността отвъд региона.

Европейската комисия работи усилено за смекчаване на последиците и рисковете от кризата в Сирия, като при предоставянето на хуманитарна помощ обръща особено внимание на подкрепата за децата.