Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Помощта ще позволи на хората в райони, засегнати от конфликти, да продължат своето образование © ЕС

Нобеловата награда за мир на ЕС ще подпомогне 23 000 засегнати от конфликти деца

18.12.2012 г. - Паричните средства от Нобеловата награда за мир на ЕС ще финансират четири проекта в рамките на инициативата на ЕС „Деца на мира“ (...)

Мишел Сюлейман, президент на Ливан, вдясно, и Кристалина Георгиева © ЕС

Комисар Георгиева посещава сирийски бежанци

14.12.2012 г. - Днес комисар Кристалина Георгиева започва четиридневно посещение в Близкия изток, за да направи оценка на хуманитарната криза, причинена от гражданската война в Сирия. По време на нейното посещение (...)

Комисар Георгиева и заместник-генералният секретар Амос при последната им среща по време на Генералната асамблея на ООН в Ню Йорк © EС

Устойчивост в Рим

13.12.2012 г. - Комисар Георгиева е в Рим, за да се яви пред Постоянния междуведомствен комитет (IASC), най-важният междуведомствен орган в хуманитарната област. Тя ще разгледа пред комитета (...)

Бежанка от Судан приготвя храна за семейството си © EС

ЕС увеличава хуманитарната помощ за Судан и Южен Судан с 30 милиона евро

12.12.2012 г. - Поради бързо влошаващата се хуманитарна обстановка в Судан и Южен Судан Европейската комисия увеличава хуманитарната си помощ с 30 милиона евро (...)

Филипинци, оцелели след тайфуна Бофа, се качват на салове, за да избягат от наводненията © ЕС

Европейската комисия предоставя 3 милиона евро за осигуряване на бърза хуманитарна помощ за жертвите на тайфуна Бофа

11.12.2012 г. - След петдневното преминаване на тайфуна Бофа през Филипините миналата седмица и направената оценка (...)

Кристалина Георгиева, европейски комисар, отговарящ за ресора международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, и Блез Компаоре, президент на Буркина Фасо © ЕС

Европейската комисия увеличава своята хуманитарна помощ в Мали

08.12.2012 г. - Европейската комисия ще увеличи своята хуманитарна помощ в отговор на кризата в Мали с 20 милиона евро (...)

Превръщането на устойчивостта във важен въпрос за региона на Сахел

06.12.2012 г. - Кристалина Георгиева ще участва в Седмицата на Сахел и Западна Африка в Уагадугу, Буркина Фасо, където комисарят ще се присъедини към лица, отговорни за изготвянето на политиките (...)

В защита на хуманитарните принципи: изказване на комисар Георгиева

04.12.2012 г. - Днес комисар Георгиева участва в пресконференция в Брюксел на тема „Принципи на практика: защита на хуманитарната дейност“ (...)