Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Тропическата буря Исаак: Комисията е готова да помогне

Жители на Хаити, които живеят в палатков лагер, вървят в дъжда на 25 август 2012 г., докато тропическата буря Исаак преминава през Порт-о-Пренс © BELGA/AFP/Thony Belizaire
27.08.2012 г.  - 

Европейската комисия наблюдава преминаването на силната тропическа буря Исаак през Хаити — държава, която е особено уязвима на природни бедствия. В Брюксел и на място екипите на ЕС са готови да помогнат на засегнатото население с хуманитарна помощ, веднага след като бъде направена подробна оценка на щетите и нуждите.

Дейностите по подготовката за реакция при бедствия, финансирани от Европейската комисия в Хаити, са защитили къщи и впоследствие са спасили човешки животи. Освен това, хуманитарните партньори на Комисията преместиха местоположението на запаси преди настъпването на бурята, за да помогнат на онези, които имат най-голяма нужда.

Това е само началото на сезона на ураганите в района на Карибско море, поради което Европейската комисия остава нащрек и е готова да адаптира и да увеличи дългосрочната си хуманитарна подкрепа за Хаити.