Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Еврокомисарят по хуманитарна помощ коментира влошаващата се криза в Сирия

31.07.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева направи следното изявление: „Сирия (...)

Устойчивостта на бедствия в Африканския рог ще бъде засилена с нова финансова инжекция от Европейската комисия

31.07.2012 г. - Европейската комисия спазва обещанието си да помогне на Африканския рог да се възстанови от разрушителната суша, да превъзмогне (...)

ЕС засилва хуманитарната си помощ за Судан и Южен Судан

27.07.2012 г. - Европейската комисия увеличава подкрепата си за жертвите на влошаващата се хуманитарна криза в Судан и (...)

ЕС удвоява финансирането за борба срещу глада в Йемен

26.07.2012 г. - Европейската комисия увеличава хуманитарната си помощ за Йемен с 20 млн. евро, за да (...)

Европа отговаря на изострените хуманитарни нужди в Сирия

23.07.2012 г. - Европейската комисия удвоява помощта си за предоставяне на спешни медицински грижи, подслон, храна и (...)

Комисар Георгиева и Пиебалгс размишляват върху годината, изминала откакто в Сомалия беше обявен глад

20.07.2012 г. - Преди една година ООН обяви глад в Южна Сомалия. По това време (...)

Изявление на комисар Кристалина Георгиева относно ситуацията в Сирия

17.07.2012 г. - Четвъртото издание на Хуманитарния форум за Сирия, проведен в Женева на 16 юли 2012 г., отбеляза значително увеличение на (...)

Черна гора получава европейска помощ за борба с горските пожари

16.07.2012 г. - Европейският механизъм за гражданска защита координира помощта за борба с пожарите за Черна гора, която поиска помощ в (...)

Комисията инвестира в подготовката на уязвимите общности за рискове от бедствия

13.07.2012 г. - Милиони хора от най-уязвимите и най-бедните общности в Централна Америка, Централна Азия и Кавказ, Югоизточна Азия и (...)

Комисар Георгиева се среща с испански официални лица, за да обсъдят въпроси, свързани с гражданската защита и хуманитарната помощ

12.07.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева е в Мадрид, за да обсъди въпроси, свързани с гражданската защита и хуманитарната помощ, със своите колеги от (...)

Изявление на комисар Кристалина Георгиева относно Судан и Южен Судан

05.07.2012 г. - Във връзка с влошаващата се хуманитарна обстановка в Судан и Южен Судан комисар Георгиева направи следното изявление: (...)

Комисар Георгиева споделя радостта и облекчението на Норвежкия съвет за бежанците (NRC) след освобождаването на отвлечените хуманитарни работници

02.07.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева приветства освобождаването на четирима хуманитарни работници, работещи за Норвежкия съвет за бежанците (NRC), които бяха отвлечени от бежанския лагер „Дадааб“ в Кения (...)

Високопоставени лица в международен план акцентират върху изграждането на общества, устойчиви на бедствия

01.07.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева е в Япония, където ще присъства на международна конференция на високо равнище относно мащабните природни бедствия. Събитието ще постави акцент върху изграждането на общества, устойчиви на бедствия. (...)