Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисар Георгиева е във Виена, за да се срещне с австрийското правителство и хуманитарната общност

31.05.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева пристига в австрийската столица днес за двудневно посещение. През първия ден тя ще се срещне с депутати от (...)

Република Молдова подписва административно споразумение за гражданска защита

30.05.2012 г. - Днес Република Молдова става третата източноевропейска страна, която подписва административно споразумение за сътрудничество в областта на гражданската защита между Службата за извънредни ситуации към (...)

Честване на Деня на славянската писменост и култура в Брюксел

24.05.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева организира, заедно с министъра на културата на Република България, Вежди Рашидов, чествания в Брюксел на 24 май за отбелязване на Деня на славянската писменост и култура. Серията от прояви, (...)

Йемен: Европейската комисия предоставя допълнителни милиони за борба срещу нарастващата продоволствена криза

21.05.2012 г. - Европейската комисия увеличава хуманитарната си помощ за Йемен с 5 млн. евро в отговор на бързо разрастващата се криза с хранителните продукти. В някои части на Йемен процентът от населението, страдащо от недохранване, е сред най-високите в света. (...)

Кристалина Георгиева говори по време на симпозиума на Чикагския съвет по международни отношения, посветен на селското стопанство и продоволствената сигурност в световен мащаб © TheChicagoCouncil

Стартиране на „Новия алианс“ за изваждане на 50 милиона африканци от бедността през следващото десетилетие

18.05.2012 г. - Продоволствената сигурност е ключова тема от срещата на върха на Г-8, която ще се проведе в Кемп Дейвид този уикенд Комисар Георгиева е във Вашингтон, за да даде подкрепата на ЕС за „Новия алианс за подобряване на продоволствената сигурност и изхранването“. (...)

Предотвратяване, управление и реакция при кризи: комисар Георгиева по време на Софийския форум за сигурност

17.05.2012 г. - Как трябва да защитаваме гражданите от бедствия, предизвикани от природата и човека? Как трябва да организираме капацитетите за реакция (...)

Комисар Георгиева приветства новия изпълнителен директор на Световната продоволствена програма

11.05.2012 г. - Днес Кристалина Георгиева ще се срещне с Ертарин Казън, новоназначения изпълнителен директор на Световната продоволствена програма. (...)

Комисар Георгиева чества Деня на Европа в София, България

09.05.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева ще се присъедини към днешните тържества по повод Деня на Европа в София, България. (...)

Европейската комисия и УНИЦЕФ помагат на още деца в Сахел, засегнати от глада

02.05.2012 г. - Европейската комисия направи две отделни дарения на стойност 16,5 милиона евро на УНИЦЕФ, за да осигури лечение на децата, които страдат от тежко недохранване вследствие на (...)