Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Христо Стоичков по време на успешната кампания „Професионалният футбол срещу глада“ през 2011 г. © ЕС

Европейският футбол се присъединява към Комисията в борбата срещу глада

28.02.2012 г. - Малко приоритети са толкова важни, колкото борбата срещу глада. В свят, в който живеят седем милиарда души, той засяга около един милиард души, като спира развитието на деца и държави. Европейската комисия е един от най-големите донори на хранителна помощ в света (...)

Комисар Георгиева разговаря с бежанци от Сомалия в бежанския лагер „Дадааб“, Кения © ЕС

Комисар Георгиева участва в диалог на високо равнище за бъдещето на Сомалия

23.02.2012 г. - Комисар Георгиева е в Лондон днес, за да участва в разговори на високо равнище относно помощта за възстановяване на Сомалия. Тя участва в прояви в рамките на Конференцията за Сомалия в Лондон, организирана от британското правителство. Комисарят и други представители на международната (...)

Валери Амос и Кристалина Георгиева © ЕС

Георгиева и Амос призовават за достъп до жертвите на насилието в Сирия

21.02.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева прие току-що заместник-генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси Валери Амос, с която обсъди задълбочаващата се извънредна ситуация в Сирия. „Ситуацията ескалира и съществува реална опасност да възникне криза с бежанците (...)

Комисар Георгиева посещава съвместен проект на ЕС и СПП в Чад © ЕС

Комисар Георгиева е на посещение на ирландската хуманитарна общност в Дъблин

20.02.2012 г. - Днес комисар Кристалина Георгиева е на посещение в ирландската столица. Тя ще се срещне с членове на Съвместната комисия по външни работи и търговия на Парламента на Република Ирландия (Oireachtas) и ще обсъди хуманитарните приоритети с Джо Костело, министъра на търговията и развитието (...)

Комисар Георгиева посещава съвместен проект на ЕС и СПП в Чад © ЕС

Европейската комисия и Световната продоволствена програма обединяват сили срещу предстоящата криза в Сахел

15.02.2012 г. - Европейската комисия и Световната продоволствена програма (СПП) на ООН ще увеличат съвместните си усилия за борба със заплахата от глад за жените и децата с подписването на споразумение за осигуряване на 30 милиона евро за хуманитарна помощ за Сахел. (...)

Лого на гражданската защита © ЕС

Механизмът на ЕС за гражданска защита приветства 32-ия си член

14.02.2012 г. - Бившата югославска република Македония стана 32-ия член на Механизма на Европейския съюз за гражданска защита. С това страната се присъединява към една общност от европейски нации, които работят заедно за по-добра превенция, подготовка и реакция при бедствия.(...)

Член на екипа по гражданска защита разговаря с жертви на земетресението в Турция © ЕС

ЕС—Турция: Обсъждане на по-тясно сътрудничество при мащабни извънредни ситуации

09.02.2012 г. - Еврокомисарят, отговарящ за реакцията при кризи, Кристалина Георгиева, е на посещение в Турция по повод растящата роля на страната като международен донор на хуманитарна помощ. С турските власти тя ще обсъди необходимостта от и възможностите за тясно сътрудничество при управлението на бедствия и реакцията при извънредни ситуации (...)

Среща по повод кризата с храните и недохранването в Сахел © ЕС

Мобилизирана е хуманитарна помощ в отговор на предстоящата криза с храните в Сахел

08.02.2012 г. - Европейската комисия ще увеличи хуманитарното подпомагане за африканския регион Сахел в Западна Африка (...)

Жена върви по време на обилен снеговалеж в центъра на София на 5 февруари 2012 г. © AFP Photo/ Dimitar Dilkoff

Тежък студ поставя капацитета за гражданска защита на Европа на изпитание

06.02.2012 г. - Голяма част от Европа е обхваната от изключително голям студ, което поставя под огромен натиск националните капацитети за гражданска защита. До този момент около 360 души са загинали от измръзване, а хиляди са приети в болници. Най-много са жертвите на ниските температури в Украйна (131 загинали), Полша (53 загинали) и Румъния (34 загинали) (...)

Предишната конференция в Мюнхен © ЕС

Комисар Георгиева присъства на 48-ата конференция по въпросите на сигурността в Мюнхен

03.02.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева е в Германия днес и утре, за да присъства на Конференцията по въпросите на сигурността в Мюнхен - важен независим форум за обмяна на идеи между международни политически и бизнес лидери и лица, отговорни за разработването на политиките (...)