Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Йоханес Хан, Росен Плевнелиев, президент на Република България, и Кристалина Георгиева © ЕС

Комисарите Георгиева и Хан присъстват на церемонията по встъпването в длъжност на новия президент на Република България

22.01.2012 г. - Комисар Кристалина Георгиева присъства на церемонията по встъпването в длъжност на новия президент на Република България, Росен Плевнелиев. На тържествената церемония, която се проведе в София, Георгиева представляваше Европейската комисия заедно с колегата си, комисарят по регионално развитие, Йоханес Хан. (...)

Комисар Георгиева по време на последното й посещение в региона през 2010 г. © ЕС

Европейската комисия удвоява хуманитарната си помощ за Сахел, като комисар Георгиева призовава за „интелигентна помощ“

18.01.2012 г. - Европейската комисия удвоява хуманитарната си помощ за африканския регион на Сахел до 95 милиона евро в отговор на кризата с храните. Съобщението бе направено от Кристалина Георгиева, комисарят на Европейския съюз по въпросите на реакцията при кризи, по време на настоящото й посещение в Нигер и Чад. (...)

Еврокомисар Георгиева посещава деца в болница © ЕС

„Подаден е сигнал за тревога — трябва да предприемем мерки незабавно“ - Комисар Георгиева е на посещение в Сахел

17.01.2012 г. - Комисарят на Европейския съюз по въпросите на хуманитарната помощ Кристалина Георгиева пристига днес в Нигер в момент на задаваща се криза в африканския регион Сахел. Присъствието на комисаря е в отговор на призиви за помощ от засегнатите държави. (...)

Жена, която се разхожда по улица в Талин © ЕС

Комисар Георгиева е в Естония, за да обсъди хуманитарната помощ и гражданската защита

16.01.2012 г. - Днес комисар Георгиева е в Талин, където ще представи и обсъди приоритетите на своето портфолио със съответните заинтересовани лица в Естония. (...)

Генерална дирекция „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ на Европейската комисия (ECHO) и нейният партньор Solidarité следят ситуацията с водата, 2010 г. © ЕС/ECHO/Сузана Перес Диас

Вече две години Европа продължава да изпълнява обещанията си към Хаити

09.01.2012 г. - На 12 януари светът ще отбележи втората годишнина от земетресението, което разтърси Хаити. Бедствието взе над 220 000 жертви и засегна още 3 милиона души. (...)