Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Преразглеждане на законодателството на ЕС в областта на гражданската защита: към по-ефективно управление на бедствията

20.12.2011 г. - Днес Европейската комисия представи предложения за законодателни актове за засилване на европейското сътрудничество в областта на гражданската защита, с които ще се осигури по-ефикасна, по-ефективна и по-бърза реакция при бедствия (...)

Комисар Георгиева приветства Резолюцията на ООН за сигурността на хуманитарните работници 

15.12.2011 г. - Комисар Георгиева приветства годишната резолюция на ООН, озаглавена „Безопасност и сигурност на хуманитарните работници и защита на персонала на ООН“. (...)

Комисар Георгиева е в Женева за обявяването на хуманитарния апел на ООН за 2012 г.

14.12.2011 г. - Комисар Георгиева ще се присъедини към Валери Амос, заместник-генерален секретар на ООН по хуманитарните въпроси и координатор на помощта при извънредни ситуации, в Двореца на нациите, за да стартира годишния процес на консолидирани апели. Процесът на консолидирани апели се използва от хуманитарните организации за съвместно планиране, извършване и наблюдение на техните дейности. (...)

Комисар Георгиева и други световни лидери в областта на развитието ще изнесат речи по време на Европейските дни на развитието

13.12.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева ще участва в тазгодишните Европейски дни на развитието във Варшава, Полша. Организирани от Европейската комисия и Председателството на Съвета на Европейския съюз, Европейските дни на развитието са най-значимият форум в Европа в областта на международните отношения и сътрудничеството за развитие. (...)

Влошаването на хуманитарната ситуация в Йемен води до увеличаване на европейските помощи

12.12.2011 г. - Загрижена за последиците от продължаващите условия на нестабилност, суша и бедност, на които са изложени стотици хиляди уязвими хора в Йемен, днес Европейската комисия увеличи финансирането си в областта на хуманитарната помощ с още 5 милиона евро. (...)