Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Европейските държави и Комисията предлагат спешна помощ на Турция като жест на координирана солидарност

28.10.2011 г. - Четиринадесет държави-членки на Европейския съюз се отзоваха на призива за предоставяне на помощ на Турция, отправен от Европейската комисия в сряда вечер. След силните земетресения, които нанесоха огромни щети в турската провинция Ван, (...)

Европа предприема действия в помощ на жертвите на наводненията в Централна Америка

28.10.2011 г. - Европейската комисия възнамерява да отпусне хуманитарна помощ в размер на 4 млн. евро за подпомагане на населението, засегнато от наводненията в Гватемала, Ел Салвадор, Хондурас и Никарагуа. Регионът се опитва да се справи с проливните дъждове и последвалите кални свлачища и наводнения. (...)

Европа работи с Турция, за да помогне на оцелелите от земетресението

27.10.2011 г. - Центърът за спешно реагиране на Комисията координира европейската помощ за Турция след земетресението от степен 7,2, което удари провинция Ван. Турция поиска палатки от семеен тип и сглобяеми къщи, за да осигури подслон на хората, останали без домове. (...)

Комисията предоставя хуманитарна помощ за засегнатите от наводненията в Югоизточна Азия

21.10.2011 г. - Вследствие на тайфуните и наводненията, които нанесоха сериозни поражения в Югоизточна Азия, Европейската комисия задели 10 млн. евро за подкрепа на извънредни мерки и предоставяне на помощ на между 500 000 и 1 млн. души в засегнатите от наводненията държави. (...)

Три месеца глад: Комисията увеличава помощта за Африканският рог

20.10.2011 г. - Европейската комисия мобилизира допълнително 24 млн. евро в помощ на най-уязвимото население, заплашено от глад и последствията от сушата в Африканския рог. (...)

Заедно в помощ на човечеството: Комисията се среща с хуманитарните партньори

17.10.2011 г. - Европейската комисия ще се срещне с хуманитарните си партньори за обсъждане на общите приоритети и предизвикателства. Повече от 350 участници от 200 организации се очаква да пристигнат на 18 и 19 октомври в Брюксел за Годишната конференция на партньорите, (...)

Комисията отговаря на належащите нужди, предизвикани от наводненията в Индия

14.10.2011 г. - Европейската комисия ще предостави спешна помощ в размер на 3 милиона евро за жертвите на наводненията, предизвикани от мусонни дъждове в Индия. Бедствието предизвика разселване на между 200 000 и 300 000 души, които спешно се нуждаят от хуманитарна помощ. (...)

Международен ден за намаляване на риска от бедствия - спасяване на човешки животи, спестяване на средства

13.10.2011 г. - Днес отбелязваме Международния ден за намаляване на риска от бедствия: повод да се замислим как можем да подобрим устойчивостта си на бедствия и да намалим уязвимостта си. (...)