Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Необходимостта от изграждане на устойчивост

23.09.2011 г. - Тазгодишната суша предизвика хуманитарна криза в района на Африканския рог. Земетресението и цунамито, които удариха Япония по-рано тази година, показаха ужасните щети, които могат да бъдат нанесени върху развитите икономики. (...)

Комисар Георгиева ще обсъди хуманитарните предизвикателства с международни партньори във Вашингтон и Ню Йорк

21.09.2011 г. - През тази седмица няколко комисари на ЕС пристигат на посещение в САЩ за годишните срещи на Общото събрание на Организацията на обединените нации и Световната банка—МВФ. Комисар Кристалина Георгиева също ще посети световните събития във Вашингтон и Ню Йорк, (...)

Европа предоставя нова помощ за жертвите на наводненията, предизвикани от мусонни дъждове в Бангладеш

19.09.2011 г. - Европейската комисия предоставя 5 млн. евро за неотложна хуманитарна помощ на жителите на Бангладеш, които бяха засегнати от тежки наводнения през последните седмици. Това извънредно финансиране ще бъде предназначено за продоволствена помощ, чиста питейна вода, подслон, (...)

Нова хуманитарна помощ за подпомагане на жертвите от наводненията в Пакистан

16.09.2011 г. - Европейската комисия ще предостави спешна помощ в размер на 10 милиона евро за жертвите на наводненията, предизвикани от мусонни дъждове в Пакистан. Бедствието причини смъртта на над 200 души, а над 280 000 са регистрирани в лагери за вътрешно разселени лица. Хуманитарната помощ на Комисията ще осигури подслон, (...)

Комисар Георгиева обсъжда начини за увеличаване на помощта за най-уязвимото население в Бирма/Мианмар

10.09.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева току що се завърна от хуманитарна мисия в Бирма/Мианмар. В Найпидо и Янгон тя обсъди предизвикателствата при управлението на бедствия и хуманитарните проблеми с представители на правителството и хуманитарните партньори на Европейската комисия. (...)