Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Координирана операция на ЕС се бори с горските пожари в Гърция и Албания

26.08.2011 г. - Гърция задейства Механизма на ЕС за гражданска защита, като поиска спешна помощ за борба с горските пожари, бушуващи в Александруполис (в североизточната част на страната). Последва я и Албания. В рамките на няколко часа (...)

Комисар Георгиева изрази сериозна загриженост заради липсата на достъп на хуманитарна помощ до Южен Кордофан

25.08.2011 г. - Комисар Георгиева изрази сериозна загриженост за невъзможността да се предостави хуманитарна помощ и да се помогне на населението в Южен Кордофан, където огънят е прекратен за две седмици според изявлението на президента на Судан Ал Башир. (...)

Комисар Георгиева заявява готовността на ЕС да се пребори с порочния кръг на сушата и глада в Африканския рог

25.08.2011 г. - Да действаме бързо, да раздаваме щедро и да работим заедно са трите най-важни условия за справянето с глада, бежанските проблеми и сушата в Африканския рог. Но африканските страни също трябва да предприемат дългосрочни мерки с помощта на международната общност, (...)

Комисията в пълна готовност да увеличи хуманитарната помощ за Либия

22.08.2011 г. - След драматичните събития в Либия, породени от скоростното нахлуване на войските на бунтовниците в Триполи, Европейската комисия призовава за подобрен хуманитарен достъп и е в пълна готовност да отговори на потенциалните нови хуманитарни нужди в страната. (...)

Да почетем хората, които са посветили живота си на това да помагат на другите

19.08.2011 г. - Днес е Международният ден на хуманитарните дейности – повод за Европейската комисия да почете хората, които посвещават своя живот на това да пазят и подобряват живота на онези, които се нуждаят от помощ, за да оцелеят. (...)

Африканският рог: ЕС заема водеща позиция сред донорите

17.08.2011 г. - По последни данни приносът на Европейския съюз към спешната помощ за борба с глада и сушата в Африканския рог към момента надвишава половин милиард евро. (...)

Мъже в Кения до трупове на овце © ЕС

Европейската комисия предоставя помощ за справяне с последиците от сушата за животновъдите в Африканския рог

05.08.2011 г. - В отговор на сушата в Африканския рог, Европейската комисия подпомага инициативите, насочени към предпазване на поминъка на животновъдите и осигуряване на помощ, която да омекоти последиците за уязвимото население в региона. (...)

Хуманитарната помощ на ЕС осигурява прехрана за гладуващите в разтърсвания от войната Могадишу

04.08.2011 г. - Европейската комисия е сред основните донори на центровете за храни в град Могадишу, където помощта е единствената надежда за спасение за хиляди сомалийци. (...)