Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисар Георгиева и Якоб Келенбергер © ЕС

Комисарят се среща с Якоб Келенбергер от Международния комитет на Червения кръст (МКЧК)

31.05.2011 г. - Днес комисар Георгиева се срещна с Якоб Келенбергер, председател на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) — един от основните партньори на ЕС в областта на хуманитарната помощ. (...)

Комисар Георгиева с фолклорен ансамбъл в традиционни носии © EU

Европейската комисия почете българския принос към европейската култура и Световното наследство на ЮНЕСКО

23.05.2011 г. - Български и международни политици, дипломати, журналисти и представители на европейските институции се събраха в Европейската комисия, за да отпразнуват 24 Май, Денят на славянската писменост и българската култура и просвешение. Комисар Кристалина Георгиева беше домакин на тържеството. (...)

Комисар Георгиева се среща с журналисти по време на хуманитарната си мисия до границата между Либия и Тунис през март © EU

Европа засили хуманитарната си помощ за жертвите на кризата в Либия с още 20 милиона евро

23.05.2011 г. - За да продължи адекватната си реакция на конфликта в Либия, днес Европейската комисия увеличи своята хуманитарна подкрепа с още 20 милиона евро. Така помощта на комисията за цивилното население, засегнато от кризата, вече е общо 70 милиона евро, (...)

Комисар Георгиева във високо-технологичния център за управление на извънредни ситуации в Москва © EC

Комисар Георгиева посети руския център за управление на извънредни ситуации и обсъди сътрудничеството с руските партньори в тази област

19.05.2011 г. - Еврокомисар Кристалина Георгиева е в Москва, където разговаря с представители на руското правителство, разгледа впечатляващо изложение на технологии за гражданска защита и посети високо-технологичния център за реакция на извънредни ситуации. (...)

Комисар Георгиева в училище в Джахалин в зона C на Западния бряг © EU

Комисар Георгиева: "Изселванията и разрушенията на жилища в Източен Йерусалим трябва да спрат"

15.05.2011 г. - Европейският комисар за хуманитарна помощ Кристалина Георгиева продължава своето посещение в окупираните палестински територии и Израел. Днес тя и заместник-генералният секретар на ООН Валери Амос се срещнаха с палестинския президент Махмуд Абас и министър-председателя Салам Файяд. (...)

Заместник-генералният секретар на ООН Амос (вляво) и комисар Георгиева (вдясно)

Комисар Георгиева на посещение в окупираните палестински територии и Израел

13.05.2011 г. - Европейският комисар за хуманитарна помощ и реакция при кризи е на 4-дневно посещение в Западния бряг, Ивицата Газа, Йерусалим и Тел Авив. Тя ще бъде придружена от заместник-генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси и координатор (...)