Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Бежанци от Кот д'Ивоар в разпределителен център за нехранителни стоки от първа необходимост © EU/Koen Henckaerts

Комисар Георгиева е изключително загрижена за ескалиращата хуманитарна криза в Кот д'Ивоар

29.03.2011 г. - Продължаващият въоръжен конфликт в Кот д'Ивоар ескалира с всеки изминал ден и предизвиква сериозна хуманитарна криза. Европейската комисия бе сред първите донори, които предоставиха незабавна помощ на засегнатото население, (...)

Кристалина Георгиева (вдясно) отговаря на въпросите на японски репортери © ЕС

Комисар Георгиева – в Токио – хвали Япония за впечатляващите усилия на страната за спасяване на хора и за ограничаване на щетите от бедствията

25.03.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева бе първият високопоставен политик в международен план, който посети Япония след връхлетелите я опустошителни бедствия. След пристигането си в Токио комисарят се срещна с японския държавен министър на реакцията при бедствия Рю Мацумото (...)

Екипът на Центъра за мониторинг и информация заминава за Япония © ЕС

Комисар Георгиева ще посети засегнатата от бедствия Япония

23.03.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева ще замине за Япония утре, 24 март. В Токио тя ще обсъди продължаващите спасителни операции с японските власти и хуманитарните организации и ще проследи логистиката на помощта от Европа, която се доставя до нуждаещите се. (...)

Полицай върви през отломъци в разрушения град Рикузентаката © AFP PHOTO / Nicholas KAMM

Европейски екип по гражданска защита заминава за Япония, за да координира помощта на ЕС след земетресението и цунамито

18.03.2011 г. - 15 европейски експертa от 8 държави-членки заминаха за Токио днес следобед. Те ще координират на място европейската хуманитарна помощ за японския народ, който се бори с последиците от разрушителното земетресение и цунами. (...)

Цивилни бягат след сблъсъците между войници и партизаните на Аласан Уатара © Belga/STRINGER

Европейската комисия увеличава хуманитарната помощ за жертвите на кризата в Кот д'Ивоар

17.03.2011 г. - По повод постоянно задълбочаващата се с всеки изминал ден криза в Кот д'Ивоар, комисар Кристалина Георгиева обяви петкратно увеличаване на хуманитарната помощ от ЕС за жертвите на насилие в страната. В допълнение към спешната помощ, отпусната през декември, Европейската комисия ще осигури още 25 милиона евро (...)

Семейство минава през останките от опустошените сгради в град Камаиши © EPA/Belga

Механизмът на ЕС за гражданска защита координира европейската помощ за Япония след двойното бедствие

15.03.2011 г. - По молба на Япония, Европейската комисия задейства Механизма за гражданска защита на ЕС, за да съдейства в справянето с последиците от разрушителното земетресение и цунами, които сполетяха азиатската страна миналата седмица. (...)

Комисар Георгиева разговаря с бежанци в Тайланд © ЕС

Комисар Георгиева призова да бъде намерено трайно решение на проблема, свързан с бежанците в Тайланд

14.03.2011 г. - Комисар Георгиева замина за Тайланд на двудневно посещение, за да наблюдава лично предоставянето на европейската хуманитарна помощ за бежанците от Мианмар и да обсъди с бежанците, партньорските организации и тайландските власти възможностите за устойчиви решения на една от продължаващите световни хуманитарни кризи. (...)

Наводнения след цунамито в Япония © Belga

Задействан е Механизмът на ЕС за гражданска защита, за да помогне на Япония да се справи с разрушенията от земетресението/цунамито

11.03.2011 г. - По молба на Япония Европейската комисия е задействала Mеханизма на ЕС за гражданска защита, за да съдейства в справянето с последиците след разрушителното земетресение и цунами, които удариха страната по-рано днес. Япония е поискала спасителни екипи, както и обучени кучета, които да помогнат при действащите спасителни операции. (...)

Египтяни, които бързат, за да хванат автобус, с който да напуснат бежански лагер © Jim Hollander/Belga

От граничната зона между Либия и Тунис комисар Георгиева обявява трикратно увеличаване на помощта на ЕС за хуманитарната криза

03.03.2011 г. - Европейският съюз продължава бързата си реакция на нарастващата хуманитарна криза, причинена от продължаващото насилие в Либия. От границата между Либия и Тунис, където хуманитарната ситуация е усложнена от масовия поток на хора, които напускат Либия, (...)

Комисар Кристалина Георгиева чете записките си преди кацане

Комисията увеличава помощта за хуманитарната криза в Либия, комисар Георгиева пътува до Тунис, за да проследи хода на хуманитарните операции

02.03.2011 г. - Европейската комисия ще увеличи хуманитарната си помощ за хората, които бягат от насилието в Либия - още едно спешно решение, обявено токущо от председателя Жозе Мануел Барозу. Така помощта на Комисията за кризата достига 10 милиона евро, които ще бъдат използвани за най-неотложните нужди на хората, прекосяващи границите на Либия. (...)

Кладенец, финансиран от ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ © ЕС

ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ бе обявена за един от водещите хуманитарни партньори според преглед на ефективността на работата в областта на хуманитарната помощ на Обединеното кралство

02.03.2011 г. - ГД „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ на Европейската комисия е един от водещите донори, предлагащи максимална ефективност на вложените ресурси според прегледа на многостранната помощ на министерството за международно развитие на Обединеното кралство. (...)