Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисията отпуска 3 милиона евро за справяне с хуманитарните аспекти на кризата в Либия © ЕС

Комисията отпуска 3 милиона евро, за да се справи с хуманитарните аспекти на кризата в Либия

25.02.2011 г. - Европейската комисия реши да отпусне 3 милиона евро в отговор на хуманитарни нужди в Либия и в съседните ѝ страни. Това спешно финансиране ще послужи за предоставяне на медицинска и продоволствена помощ, подслон и дюшеци, одеяла и комплекти с хигиенни принадлежности както за либийските граждани, така и за (...)

Комисар Георгиева обсъжда общите приоритети с бъдещото полско председателство © ЕС

Комисар Георгиева обсъди общите приоритети с бъдещото полско председателство

18.02.2011 г. - Комисар Кристалина Георгиева посети Полша – държава-членка с отлични резултати по отношение на сътрудничеството в рамките на Механизма на ЕС за гражданска защита и лидер сред новите държави-членки при предоставянето на хуманитарна помощ. В рамките на един ден комисарят проведе продуктивни срещи във Варшава, (...)

Принцът на Уелс се среща с комисар Георгиева в Брюксел

Комисар Георгиева и нейни колеги обсъждат устойчивото развитие с принца на Уелс

09.02.2011 г. - Негово кралско височество принц Чарлз, принц на Уелс, беше на посещение в Брюксел, за да обсъди с група комисари на ЕС как може едновременно да се работи по въпроси като икономическия растеж и изменението на климата. По време на срещата комисар Кристалина Георгиева направи преглед на увеличаването както на интензивността, така и на честотата на бедствията (...)

Комисар Георгиева и българската футболна звезда Христо Стоичков си сътрудничат в борбата срещу глада и насърчаване на хуманитарната дейност

Комисар Георгиева и българската футболна звезда Христо Стоичков си сътрудничат в борбата срещу глада и насърчаване на хуманитарната дейност

07.02.2011 г. - Поемане на ангажимент, чувство за солидарност с колектива и постоянство се изискват както във футбола, така и при предоставяне на помощ на жертвите от кризите. По тази причина комисар Кристалина Георгиева беше много радостна да се срещне с един от най-добрите европейски футболисти за последните две десетилетия - Христо Стоичков. (...)

Комисар Кристалина Георгиева в българския парламент

Комисар Георгиева обсъжда Европейската програма и глобалните предизвикателства с български парламентаристи и изтъкнати политици

04.02.2011 г. - Координация между Европейските и националните институции и приоритети на Комисията за 2011 - това бяха темите на днешната дискусия между комисар Кристалина Георгиева и членове на Народното събрание на Република България. Г-жа Георгиева посети парламента в родния си град София, където представи работната програма на Комисията (...)