Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Посещение на комисар Георгиева в Йемен - 15.01.2011 г. © ЕС

Комисар Георгиева увеличава европейската хуманитарна помощ за Йемен

15.01.2011 г. - В края на посещението си в Йемен комисар Кристалина Георгиева обяви мобилизирането на 15 милиона евро за справяне с нарастващите хуманитарни нужди на страната. Комисарят също откри новия Европейски хуманитарен офис в столицата Сана. Йемен дава убежище на над 239 000 бежанци от Африканския рог, а около 225 000 йеменски граждани са вътрешно разселени поради конфликти. (...)

Йеменски деца пред палатка за хуманитарна помощ на ЕС - 12.01.2011 г. © ЕС/ECHO/Heinke Veit

Комисар Георгиева привлича вниманието към забравената хуманитарна криза в Йемен

12.01.2011 г. - Комисар Георгиева ще пристигне днес в Йемен заедно с Върховния комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш. Те ще съберат непосредствена информация за хуманитарните предизвикателства в страната, която се стреми да подпомага огромен брой вътрешно разселени лица и бежанци от Африканския рог. (...)

Комисар Георгиева в Хаити, посещение на болницата с Handicap International - 02.03.2010 г. © ЕС

Комисар Георгиева подновява ангажимента на ЕС към Хаити една година след земетресението

11.01.2011 г. - „Една година след ужасното земетресение, което порази Хаити и засегна повече от един милион души, бихме искали да потвърдим отново, че помощта за възстановяването на страната остава приоритет на ЕС. Ние бяхме постоянен партньор в Хаити и ще продължим да бъдем изцяло ангажирани в дългосрочно отношение с напредъка на възстановяването на страната и подпомагането на нейното население да построи едно по-добро бъдеще“. (...)