Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Кристалина Георгиева по време на дискусия за равенството между половете - 06.12.2010 г. © ЕС

Комисар Георгиева провежда срещи на високо равнище по време на Европейските дни на развитието 2010 г.

06.12.2010 г. - Комисар Георгиева провежда срещи на високо равнище по време на Европейските дни на развитието (ЕДР) 2010 г. Европейските дни на развитието са значим глобален форум за развитие и сътрудничество, организиран от Европейската комисия и Белгийското председателство на ЕС, който се провежда на 6 и 7 декември в Брюксел (...)

Комисар Георгиева спечели наградите „Комисар на годината“ и „Европеец на годината“

Комисар Георгиева спечели наградите „Комисар на годината“ и „Европеец на годината“

30.11.2010 г. - Комисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, бе отличена вчера и получи званието „Европеец на годината“ и „Комисар на годината“ за 2010 г. на годишната церемония по награждаването на „European Voice“. (...)

Комисар Георгиева и китайският държавен съветник Ма Кай обсъждат двустранното сътрудничество в овладяването на рискове, свързани с бедствия

Комисар Георгиева и китайският държавен съветник Ма Кай обсъждат двустранното сътрудничество в овладяването на рискове, свързани с бедствия

29.11.2010 г. - Днес Кристалина Георгиева - комисар по въпросите на международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи, се срещна с Ма Кай - член на китайския Държавен съвет, за да обсъдят сътрудничеството между Китай и Европейския съюз в овладяването на рискове, свързани с бедствия. (...)

Участници в Срещата на министрите от Споразумението от Бон © ЕС

Стъпка напред в борбата срещу морското замърсяване

26.11.2010 г. - Комисар Георгиева посети Дъблин в сряда, 24 ноември, за да съпредседателства първата Среща на министрите от Споразумението от Бон. На срещата бе приета амбициозна стратегия за подобряване на защитата на морската среда и околната среда по бреговата ивица на Северно море от замърсяване. (...)

Комисар Георгиева представя проекта за Европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ (EVHAC) в Страсбург © ЕС

Нова възможност за доброволческа дейност в областта на хуманитарната помощ

23.11.2010 г. - Днес беше предприета първа стъпка към създаването на Европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ (EVHAC). Проектът, който представлява една от най-силно ориентираните към гражданите иновации, предвидени в Договора от Лисабон, има за цел да даде на европейците повече и по-добри възможности за участие в доброволческа дейност в областта на хуманитарната помощ. (...)

Комисар Георгиева говори на пресконференцията в Брюксел © ЕС

Комисар Георгиева дава актуална информация за реакцията на Европа при епидемията от холера в Хаити

18.11.2010 г. - На пресконференция, състояла се днес в Брюксел, европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, изрази безпокойството си относно епидемията от холера, която се разпространява в Хаити, и обясни каква е европейската реакция по отношение на тази криза. (...)

Уестминстърският дворец, известен също като Камарите на парламента, Лондон © ЕС

Комисар Георгиева обсъжда хуманитарните приоритети със заинтересовани лица в Обединеното кралство

11.11.2010 г. - Комисар Георгиева похвали Обединеното кралство за проявената решителност за използване на ресурсите на Европа за хуманитарна помощ по възможно най-разходоефективен начин, както и за впечатляващия ангажимент на страната да продължи да подкрепя нуждаещите се в целия свят, въпреки вътрешните финансови рестрикции. Днес, в Лондон, ...