Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Комисар Георгиева изнася реч по време на събитието за повишаване на информираността в Ню Йорк © ЕС

Комисар Георгиева призовава към глобален подход за намаляване на недохранването

21.09.2010 г. - На 21 септември европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, участва в събитие за повишаване на информираността относно детското недохранване в Ню Йорк, проведено под егидата на Държавния секретар на САЩ, Хилари Клинтън, и Министъра на външните работи на Ирландия, Майкъл Мартинс. По време на събитието под надслов „1000 дни: променен живот, променено бъдеще – партньорство за намаляване на детското недохранване“ (...)

Комисар Георгиева в Бад Годесберг © ЕС

Комисар Георгиева участва в Шестия европейски конгрес по гражданска защита и управление на бедствията

08.09.2010 г. - На 8 септември европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, изнесе важна реч по време на откриването на Шестия европейски конгрес по гражданска защита и управление на бедствията, което се проведе в сградата на кметството на Бад Годесберг в бившата федерална столица на Германия, Бон. Основната тема на конференцията беше „Разширяване на европейските и националните мрежи за успешна гражданска защита“(...)

Товарни самолети на летище © ЕС

Комисията и държавите-членки обединяват усилията си за транспортиране на значителни хуманитарни помощи в Пакистан

01.09.2010 г. - Днес за Пакистан излита товарен самолет Антонов АН-124 със 100 тона помощи на борда, предоставени съвместно от Германия, Италия, Австрия и Чешката република, която осигури безплатното използване на самолета. Пратката се координира от Центъра за мониторинг и информация (ЦМИ), който понастоящем разполага с екип от експерти в областта на гражданската защита в Пакистан за наблюдение на разпределянето на материалната помощ на ЕС (...)