Какво ново?

RSS абонаментRSS абонамент

Водещи новини

Джон Холмс, заместник-генерален секретар на ООН по хуманитарните въпроси и координатор на помощта при извънредни ситуации, и комисар Георгиева © ЕС

Комисар Георгиева се срещна с г-н Джон Холмс, заместник-генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси и координатор на помощта при извънредни ситуации

30.03.2010 г. - Лицата, отговорни за помощта при извънредни ситуации в ООН и Европейския съюз, се срещнаха в Ню Йорк преди провеждането на Международната донорска конференция за Хаити на 30 март. Те проведоха задълбочен обмен на мнения във връзка със ситуацията в Хаити, като стигнаха до заключението, че въпреки че акцентът на действията постепенно се е насочил към възстановяването, хуманитарните потребности все още не са задоволени (...)

Бил Клинтън и комисар Георгиева © ЕС

Донорска конференция за Хаити

26.03.2010 г. - Комисар Георгиева участва в международната донорска конференция „Към ново бъдеще за Хаити“, проведена на 31 март в седалището на ООН в Ню Йорк. Като част от подготвителната работа за тази важна международна среща, бе проведена „пропагандна“ конференция за неправителствените организации, работещи в Хаити (...)

Комисар Георгиева в Чили © ЕС

В района на Чили

12.03.2010 г. - Кристалина Георгиева посети областите в Чили, най-сериозно засегнати от последното земетресение. В своя блог комисарят съобщи, че въпреки че щетите са огромни, „подготовката на страната за реагиране при бедствия е наистина впечатляваща“. Вижте също и заснетия видео материал от посещението й.

Комисар Георгиева в Хаити © ЕС

Блог на комисаря: Хаити

03.03.2010 г. - Кристалина Георгиева беше в Хаити, за да направи посещения по проекти, финансирани по линия на ЕС, както и за да се срещне с министри, длъжностни лица, хуманитарни работници и населението на Хаити, засегнато от земетресението. Посетете нейния блог, за да се запознаете с нейните впечатления от първата й мисия като европейски комисар, отговарящ за реакция при кризи.