This site has been archived on (12/11/2014)
12/11/2014

'Enjoy, it´s from Europe' – o nouă politică de promovare a produselor agricole și alimentare europene

European food

Comisia Europeană a prezentat, astăzi, un proiect de reformă a politicii de informare și de promovare a produselor agricole și alimentare europene. Această nouă politică de promovare, care beneficiază de un buget majorat și, ulterior, de sprijinul unei agenții executive europene, este menită să devină un adevărat instrument de cucerire a piețelor.

Sub sloganul „Enjoy, it's from Europe”, ea vizează să ajute profesioniștii din sector să se extindă la nivel internațional și să sensibilizeze mai bine consumatorii cu privire la eforturile în materie de calitate a produselor, pe baza unei strategii veritabile definite la nivel european.

„Într-o lume în care consumatorii sunt mai sensibili la chestiuni legate de securitatea, calitatea și durabilitatea modurilor de producție alimentară, agricultorii și întreprinderile mici sau mijlocii europene au un rol de jucat în acest sens. Sectorul agricol și agroalimentar european este recunoscut pentru calitatea produselor sale și pentru o respectare a normelor unică în lume. Înregistrând deja 110 miliarde EUR la export, el reprezintă un atu considerabil în vederea dinamizării creșterii și a ocupării forței de muncă în cadrul Uniunii Europene" a declarat Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Mai multe informatii

Ultima actualizare: 14/11/2014 |  Începutul paginii