Comisarul Dacian Cioloș salută votul Parlamentului European asupra reformei Politicii agricole comune (PAC)

Comisarul Dacian Cioloș

"Salut votul de astăzi al Parlamentului European asupra reformei politicii agricole comune. Este o zi importantă pentru agricultorii europeni dar și pentru toți cetățenii Uniunii Europene preocupați de calitate produselor alimentare și de durabilitatea metodelor de producție agricolă.

Politica agricolă comună reformată va aduce un sprijin mai bine echilibrat intre fermieri, regiuni și state membre, cu un accent special pe tinerii fermieri; va promova un sector agricol european competitiv, consolidand organizarea fermierilor, inovarea și investițiile; va aduce  un sprijin mai bine direcționat ajutand agricultorii să pună in practică măsuri concrete pentru a lupta impotriva schimbărilor climatice, a pierderii biodiversității, pentru creșterea calității apei și solului.

Etapa următoare este adoptarea formală a pachetului legislativ in Consiliu. in săptămanile următoare , Comisia Europeană va continua să lucreze la actele delegate in stransă colaborare cu experți din statele membre și Parlamentului European pentru a asigura o punere in practică eficientă și armonioasă a acordului politic.”

Mai multe informații cu privire la reforma

Ultima actualizare: 24/04/2014 |  Începutul paginii