This site has been archived on (12/11/2014)
12/11/2014

Comisarul Dacian Cioloş vizitează Senegalul și Ghana

Dacian Cioloş, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, vizitează Senegalul și Ghana în perioada 2-6 octombrie, pentru a se întâlni cu parteneri importanți ai Uniunii Europene (UE) din sectorul agricol.

"Agricultura va fi în centrul cooperării dintre UE și Africa în perioada 2014-2020. Sunt încântat să discut cu decidenții politici, părțile interesate din domeniul agriculturii, precum și cu reprezentanții mediului academic, cele mai eficiente modalități de a promova un sector agricol puternic, de a mări siguranța alimentară și stimula dezvoltarea locală, concomitent cu conservarea resurselor naturale", a declarat comisarul Cioloş.

În Senegal, oficialul european se va întâlni cu președintele Republicii Senegal, dl Macky Sall, și cu ministrul Agriculturii, dl Papa Abdoulaye Seck. De asemenea, el va avea o reuniune cu reprezentanții fermierilor, va participa la un seminar despre principalele provocări și oportunități ale sectorului agricol și va vizita ferme din regiunea Niayes.

În Ghana, comisarul UE se va întâlni cu vicepreședintele țării, dl Kwesi Amissah Arthur, cu ministrul Industriei Alimentare și Agriculturii, dl Clement Kofi Humado, și cu reprezentanți ai organizațiilor de fermieri. El va participa la o masă rotundă pe tema provocărilor, oportunităților și strategiilor propuse pentru a da curs liber potențialului economic rezultat din dezvoltarea agriculturii în Ghana și va vizita ferme din zona de sud-est a țării.

Ultima actualizare: 14/11/2014 |  Începutul paginii