This site has been archived on (12/11/2014)
12/11/2014

Via și vinul între tradiție și modernitate

vineyards

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, a participat la deschiderea celei de-a 36-a ediții a Congresului Organizației Internaționale Viei și Vinului (OIV), desfășurat la București, în perioada 3-7 iunie 2013.

„Într-un sector care este fundamental bazat pe încrederea și fidelitatea consumatorului, recomandările OIV în privința practicilor oenologice , menținerea și creșterea standardelor de producție, definirea, etichetarea și garantarea autenticității produselor sunt esențiale. Sunt aici și pentru a întări angajamentul Comisiei Europene față de lucrările OIV”, a declarat Comisarul Cioloș.

Referindu-se la tema din acest an a congresului „Via și vinul între tradiție și modernitate”, înaltul oficial European a subliniat că pentru Uniunea Europeană,  ambele elemente sunt la fel de importante: „o viticultură modernă, inovatoare, atentă față de mediu și competitivă se poate face odată cu păstrarea și valorificarea elementelor de tradiție. Mai mult chiar, tocmai tradiția, istoria, valoarea culturală, sunt cele care aduc un plus de competitivitate”.

 

Discursul complet pdf - 82 KB [82 KB] English (en) français (fr)

 

Ultima actualizare: 14/11/2014 |  Începutul paginii