Politica Agricolă comună @ 50 ani !

Politica Agricolă comună @ 50 ani !

Comisia Europeană a lansat astăzi campania de comunicare CAP@50 pentru a marca cea de a cincizecea aniversare a politicii agricole comune, o piatră de temelie a integrării europene, care a oferit cetățenilor europeni o jumătate de secol de securitate alimentară și un mediu rural activ.

„2012 reprezintă un an important, nu numai pentru a ne reaminti ultimii 50 de ani ai istoriei noastre, ci mai ales pentru a privi în perspectivă către o nouă reformă a politicii agricole comune”, a declarat Dacian Cioloș, comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală. „În 1962, preocuparea principală a europenilor era să aibă suficientă mâncare pe masă. Astăzi securitatea alimentară rămâne importantă, dar ne preocupă și alte probleme, cum ar fi schimbările climatice și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale. Această campanie ne va ajuta să reflectăm la această evoluție.”

Campania CAP@50 a fost lansată astăzi, sub sloganul „Un Parteneriat între Europa și Agricultori”. Pe tot parcursul anului 2012 se vor organiza o serie de manifestări atât la nivel național, cât și la nivelul UE, iar o expoziție itinerantă va călători prin Europa începând din primăvară. Expoziția va fi prezentată în mai multe instituții ale UE și în statele membre.

Pentru informații suplimentare:

http://ec.europa.eu/agriculture/50-years-of-cap/index_ro.htm

Ultima actualizare: 24/04/2014 |  Începutul paginii