This site has been archived on (12/11/2014)
12/11/2014

Comisia Europeană propune un nou parteneriat între Europa și fermieri

Comisia Europeană a prezentat astăzi un proiect de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de după 2013.Obiectivul acestui proiect este sporirea competitivității, a durabilității și a stabilității agriculturii peste tot în Europa pentru a garanta cetățenilor europeni o alimentație sănătoasă și de calitate, pentru a proteja mediul și pentru a dezvolta zonele rurale.

„Comisia Europeană propune un nou parteneriat între Europa și fermieri pentru a răspunde provocărilor legate de securitatea alimentară, utilizarea durabilă a resurselor naturale și creșterea. Următoarele decenii vor fi esențiale pentru a pune bazele unei agriculturi viguroase, care să poată face față schimbărilor climatice și concurenței internaționale, răspunzând în același timp așteptărilor cetățenilor. Europa are nevoie de fermierii săi, iar fermierii au nevoie de sprijinul Europei. Politica agricolă comună înseamnă alimentația noastră, înseamnă viitorul a peste o jumătate din teritoriile noastre”, a arătat Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

PAC reformată va permite promovarea inovării, sporirea competitivității sectorului agricol atât din punct de vedere economic, cât și ecologic, combaterea schimbărilor climatice, menținerea ocupării forței de muncă și a creșterii, reprezentând astfel o contribuție hotărâtoare la strategia Europa 2020.

Comunicat de presă

Ultima actualizare: 14/11/2014 |  Începutul paginii