This site has been archived on (12/11/2014)
12/11/2014

Comisarul european Dacian Cioloş a vizitat târgul AGRARIA, Cluj-Napoca

Comisarul european Dacian Cioloş a vizitat târgul AGRARIA, Cluj-Napoca

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş a fost în România, la Cluj, în perioada 6 – 7 mai 2011.

Oficialul european s-a întâlnit cu Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a vizitat Târgul internaţional de agricultură şi industrie alimentară AGRARIA şi a participat la conferinţa "Politica agricolă comună şi învăţământul superior agricol" organizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca. De asemenea, comisarul european s-a întâlnit cu Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.

"Viitoarea politică agricolă comună va sprijini un dialog mai intens între lumea academică, lumea cercetării şi producătorii agricoli şi va promova o adevărată  agricultură a cunoaşterii. Aceasta va juca un rol central în viitoarea politică de dezvoltare rurală şi va include cercetarea agricolă, formarea profesională, consultanţa pentru agricultori, o mai bună legătură între inovare şi producţia agricolă" a declarat comisarul Cioloş la Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj-Napoca.  

Vizitând târgul AGRARIA împreună cu ministrul Valeriu Tabără, comisarul Cioloş a discutat cu reprezentanţi ai crescătorilor de animale, cu producători şi expozanţi,  a degustat produse locale tradiţionale şi a răspuns la câteva întrebări despre politicile europene în cadrul unei competiţii organizate la standul DG AGRI.

Ultima actualizare: 14/11/2014 |  Începutul paginii