This site has been archived on (12/11/2014)
12/11/2014

« Politica Agricola Comună contribuie la construcția europeană și la Strategia Europa 2020 », declară Comisarul Cioloş

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș a deschis două zile de reflecție și dialog într-o conferință de sinteză a dezbaterii publice despre viitorul Politicii Agricole Comune (PAC) lansată în luna aprilie. In deschiderea conferinței, organizată la Bruxelles pe 19-20 iulie, Comisarul Cioloș a declarat :

"Europenii au folosit această oportunitate de a se exprima și au fost activi. Am primit aproape 6000 de răspunsuri. Mi-am dorit o dezbatere deschisă și transparentă, un moment al adevărului între Politica Agricolă Comună și cetățeni, înainte de a revedea organizarea PAC,   de a ne asigura că fundațiile sunt suficient de solide pentru a susține această construcție.

Agricultura produce alimente dar, în același timp produce și alimentează cultura și identitatea rurală europeană. Și, de multe ori, însăși identitatea europeană. PAC contribuie la proiectul european de peste 50 de ani. Această politică a acumulat o experiență care poate fi folosită cu succes în viitor.

Din mesajele pe care le-am primit, am înțeles că europenii sunt conștienți de necesitatea unei politici comune puternice, axată pe agricultură, în serviciul întregii societăți. De asemenea, am reținut patru mari teme care reies din dezbatere și care revin frecvent în mesajele primite: provocările economice, provocările legate de protecția mediului, menținerea vieții rurale pe întreg teritoriul european, problema calității și a diversității".

Ultima actualizare: 14/11/2014 |  Începutul paginii