This site has been archived on (12/11/2014)
12/11/2014

In timpul vizitei în Polonia, Comisarul Cioloş a pledat pentru o politică agricolă comună pe înţelesul cetăţenilor

Dacian Cioloş in Warsaw - farm visit

"Înainte să discutăm despre finanţarea Politicii agricole comune (PAC) este important să-i identificam scopul şi obiectivele" - acesta a fost mesajul cheie al comisarului pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş în timpul vizitei sale la Varşovia pe 10 şi 11 mai.

In dezbaterea cu membrii Comisiilor pentru Agricultură din Sejm şi Senatul polonez – care a urmat unor sesiuni similare în Bundestag-ul german şi în Senatul francez – comisarul a subliniat că este important să se găsească criterii obiective, aplicabile în mod egal pentru alocarea ajutoarelor financiare directe ale PAC către statele membre. "Trebuie să facem o Politică agricolă comună pe înţelesul tuturor cetăţenilor europeni", a declarat Cioloş.

Comisarul Cioloş a participat la o conferinţă organizată de Ministerul Agriculturii din Polonia şi de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) unde a vorbit despre dezbaterea publică despre viitorul PAC, lansată pe 12 aprilie. Pe parcursul vizitei, comisarul a fost acompaniat de Ministrul Polonez Marek Sawicki, dar a avut o întâlnire bilaterală şi cu Jan Krystof Ardanowski, reprezentant al partidului de opoziţie.

Comisarul Cioloş a vizitat o fermă experimentală în apropiere de Varşovia, care foloseşte microorganisme pro-biotice în hrana animalelor pentru a stimula conversia materiei organice şi a reduce poluanţii din gunoiul produs de vacile de lapte. Astfel se îmbunătăţeşte sănătatea şi bunăstarea animalelor, iar produsul - folosit ca îngrăşământ înainte de însămânţare - duce la creşterea producţiei de rapiţă fără aplicarea suplimentară de erbicide şi pesticide. După vizită, comisarul a subliniat importanţa pe care inovarea o va avea în viitoarea Politică agricolă comună, pentru încurajarea fermierilor să adopte practici agricole inovative care să răspundă provocărilor privind administrarea durabilă a resurselor naturale şi schimbărilor climatice.

 

Ultima actualizare: 14/11/2014 |  Începutul paginii