Comisarul Cioloş vizitează România

Întâlnire cu ministrul român Mihail Dumitru

"Politica agricolă comună sprijină strategia Europa 2020. Vom realiza o creştere economică ecologică, incluzivă şi inteligentă numai dacă vom explora întregul potenţial al agriculturii europene pentru administrarea durabilă a resurselor naturale şi pentru menţinerea locurilor de muncă în zonele rurale", a declarat comisarul Cioloş, în Bucureşti, pe 23 aprilie 2010, la deschiderea seminarului "Privind spre viitor: România şi Strategia Europa 2020", organizat de Reprezentanţa EC în România.

In cadrul unei întâlniri cu Ministrul român pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, dl. Mihail Dumitru, comisarul Cioloş a prezentat calendarul recent lansatei dezbateri publice despre viitorul Politicii agricole comune, subliniind nevoia unei mai bune promovări a acestui proces, dincolo de sfera agricolă, către ONG-uri interesate de protecţia mediului, de bio-diversitate, de protecţia consumatorului. "Dezbaterea aceasta ar trebui să ajungă mai departe de agricultură şi de ţărani, în societate - pentru că agricultura este pentru întreaga societate, nu numai pentru agricultori", a declarat comisarul Dacian Cioloş.

Pe parcursul vizitei în ţară, Dl. Cioloş a avut întâlniri bilaterale cu preşedintele Traian Băsescu şi cu Primul Ministru Emil Boc.

Ultima actualizare: 24/04/2014 |  Începutul paginii