Du kan få de seneste oplysninger på Europa-Parlamentets hjemmeside:

Link til de seneste oplysningerBesøg websitet alligevel

Dette websted blev arkiveret den (24/07/2012)
24/07/2012

Sti

  • Print version
  • Decrease text
  • Increase text

FÆLLES BESLUTNINGSTAGNING eller den "almindelige lovgivningsprocedure"

Her finder du oplysninger om den fælles beslutningsprocedure – eller den "almindelige lovgivningsprocedure", som den kaldes nu, hvor Lissabontraktaten er trådt i kraft (artikel 294 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF)). Du kan også læse om de tre institutioners respektive roller (Europa-Parlamentet, Rådet og Kommissionen).

Du finder information om selve proceduren (bl.a. referencer til traktaten, de relevante retsgrundlag pdf - 102 KB [102 KB] English (en) , en praktisk vejledning kaldet "fælles beslutningstagning trin for trin English (en) français (fr) ") og om alle de sager, der er under behandling på forskellige trin i proceduren, eller som allerede er vedtaget.

Der er desuden nyttige links til de to medansvarlige for lovgivningen (Europa-Parlamentet og Rådet), hvor du finder yderligere oplysninger. Hvis du har spørgsmål, finder du her de relevante kontakter.

Maroš ŠEFČOVIČ

Maroš ŠEFČOVIČ
Næstformand – Kommissær for interinstitutionelle forbindelser og administration

"Med Lissabontraktaten er den almindelige lovgivningsprocedure, der forener Rådet, Parlamentet og Kommissionen, blevet standardmåden at træffe afgørelser på. Gennem dette partnerskab mellem institutionerne kommer EU's, medlemslandenes og borgernes fælles interesser til udtryk på en enestående og håndgribelig måde. Dermed kan vi skabe den lovgivning, der skal til for at tage fat om fremtidens udfordringer."

Sidens top