Európai Bizottság > EIH

Nyomtatható változat Kedvencek közé

 

Üdvözöljük a Polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes európai igazságügyi hálózat honlapján!

Felhívjuk figyelmét, hogy a webhelyen található információk egy része nincs frissítve.

A webhely jelenleg átdolgozás alatt áll, a közeljövőben pedig teljes tartalmát áttelepítjük az európai igazságügyi portálra.

Ezen oldal az Európai Bizottság irányítása alatt áll és az Európai Unió tagállamaival való szoros együttműködés keretében rendszeresen frissítésre kerül.

Számos információt tartalmaz a tagállamok, a közösségi jog, az európai jog, valamint a polgári és kereskedelmi jog különböző témái vonatkozásában.

E témák mindegyikéhez, melyek minden oldalon balra találhatóak az alábbi információk tartoznak:

  • A témára kattintva a témához kapcsolódó általános információt tartalmazó oldal nyílik meg.
  • Az európai zászlóra kattintva a „közösségi jogra” vonatkozó oldal nyílik meg, amely a szóban forgó területen részletezi az Unió által megvalósított és a tervezett lépéseket.
  • A világtérképre kattintva a „nemzetközi jogra” vonatkozó oldal nyílik meg, amely a szóban forgó területen részletezi a nemzetközi szervezetek által megvalósított és a tervezett lépéseket.
  • A tagállamok zászlóira kattintva a „nemzeti” oldalak nyílnak meg. Minden tagállam önálló oldallal rendelkezik Dánia kivételével. Ezen oldalakon pontos információkat talál a nemzeti jogrendszerekre vonatkozóan.
    A hálózat információs rendszerét fokozatosan építik fel. Ennélfogva előfordulhat, hogy az Ön által kívánt oldalak még nem állnak rendelkezésre. Ilyen esetben - amennyiben lehetséges - egyéb információs oldalakhoz tartozó linkeket kínálunk fel Önnek az érintett tagállam hivatalos nyelvén/nyelvein.

atlas_preview
Tekintse meg az európai igazságügyi atlaszt, amely felhasználóbarát hozzáférést biztosít a polgári ügyekben folytatott igazságügyi együttműködés szempontjából fontos információkhoz.

Lap tetejeLap teteje