Cale de navigare

Să protejăm mediul

EMAS: de la vorbe la fapte

Începând din 1993, întreprinderile europene şi-au putut evalua, raporta şi ameliora performanţele ecologice datorită EMAS – sistemul comunitar de management şi audit ecologic.În 2001, sistemul a fost extins pentru a cuprinde atât organizaţiile publice, cât şi pe cele private, iar Comisia a luat decizia politică de a pune în practică principiile promovate, aplicând Regulamentul EMAS propriilor sale activităţi.

În 2005, patru direcţii generale şi servicii din cadrul Comisiei au obţinut certificatul EMAS pentru caracterul ecologic al activităţilor lor zilnice.Sunt un exemplu demn de urmat, pe viitor, de către alte servicii.

În urma introducerii certificării EMAS, Comisia face parte, în prezent, dintre autorităţile publice europene  tot mai numeroase care pun accentul pe îmbunătăţirea gestionării ecologice a resurselor şi proceselor, în conformitate cu principiul dezvoltării durabile.

Pentru informaţii suplimentare...

Mobilitate şi transport

Clădirile Comisiei se află în zone diferite – numai în Bruxelles există peste 50 de imobile. Angajaţii Comisiei trebuie deseori să se deplaseze de la o clădire la alta în aceeaşi zi, de exemplu pentru a lua parte la anumite reuniuni.Aproximativ 200 de biciclete de serviciu le-au fost puse la dispoziţie în acest scop.Comisia îşi încurajează astfel personalul să călătorească prin Bruxelles folosind acest mijloc de transport ecologic şi, totodată, să-şi amelioreze condiţia fizică.Bicicletele au fost folosite de peste 10 000 de ori în anul 2004.

De asemenea, Comisia a încheiat acorduri speciale cu compania de transport public din Bruxelles (STIB/MIVB).Astfel, personalul Comisiei beneficiază de transport gratuit sau la preţ redus pe trei rute speciale de autobuz care fac legătura între clădirile Comisiei, precum şi între centrul oraşului şi aeroport, evitând deplasările inutile cu maşina. 

Pentru informaţii suplimentare despre planul nostru de mobilitate pentru personalul Comisiei din Bruxelles .

Clădirile Comisiei

Clădirea principală a Comisiei, Berlaymont, redeschisă în noiembrie 2004, este, în multe privinţe, un exemplu novator de atitudine ecologică.Clădirea este dotată, printre altele, cu un sistem de recuperare a apei, care captează apa de ploaie şi o foloseşte pentru irigarea plantelor şi sistemele sanitare,cu un sistem de încălzire şi de furnizare a energiei electrice prin cogenerare, precum şi cu senzori detectori de mişcare pentru corpurile de iluminat din fiecare birou, în vederea reducerii consumului de energie (luminile se sting automat când nu este nimeni în birou).

Din 2004, normele noastre interne în materie de construcţii garantează că imobilele existente respectă standarde de mediu înalte, în limita constrângerilor legate de necesitatea permanentă de întreţinere, iar clădirile noi pe care le achiziţionăm respectă, la rândul lor, cerinţe de mediu stricte.

Colaborarea cu vecinii

Trăim şi ne desfăşurăm activitatea ca membri ai unei comunităţi extinse.Iată doar un exemplu:Comisia colaborează cu guvernul federal belgian şi cu guvernul regiunii Bruxelles pentru a da un suflu nou cartierului Schuman din Bruxelles. Încurajând echilibrul între clădirile comerciale, rezidenţiale şi administrative, „cartierul european” poate redeveni un loc plin de viaţă, vibrant, în care să putem locui şi lucra.

Ca orice organizaţie cu peste 200 de angajaţi în regiunea Bruxelles, am propus un plan de mobilitate ambiţios, menit să încurajeze personalul Comisiei să folosească mai puţin autoturismele personale, optând în schimb pentru transportul în comun, biciclete sau mersul pe jos.

Protejarea resurselor naturale

În cursul ultimilor patru ani, Comisia a redus numărul paginilor tipărite anual cu peste 50%. Numărul de documente oficiale tipărit inutil a fost redus drastic – în timp ce în 2000 au fost tipărite peste 220 de milioane de pagini, în 2003 a fost tipărite doar 37 de milioane.   Dacă renunţăm să tipărim anunţurile interne referitoare la posturile vacante, putem realiza anual o economie de aproximativ 36 de milioane de pagini.O distribuţie mai bine controlată a notelor de informare interne ar duce la o economie de 50 de milioane de pagini.Renunţând la tipărirea anuarului telefonic intern, economisim anual 100 de milioane de pagini.

Bufetele cu autoservire şi restaurantele Comisiei pun în vânzare, începând din 2003, o serie de produse provenite din comerţul echitabil.Fiecare clădire a Comisiei dispune de coşuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile din plastic şi metal.

Comisia reciclează deşeurile sale electronice, în proporţie de 100%.În Belgia, calculatoarele vechi sunt donate organizaţiei caritabile Oxfam Solidarité.În 2002, 12 000 de calculatoare au fost reciclate astfel.

Commission civil service