Navigointipolku

Tiesitkö, että...

...EU tukee voimakkaasti Kioton sopimusta, jonka avulla pyritään vähentämään ilmaston lämpenemistä aiheuttavaa ilmansaastumista. Eurooppalaiset ovat hyvin ympäristötietoisia. EU onkin maailmanlaajuisesti edelläkävijä ympäristön suojelussa ja kestävän kehityksen edistämisessä. Viime vuosien tärkeänä tavoitteena on ollut saada EU:n lisäksi mahdollisimman monia maita mukaan torjumaan ilmastonmuutosta Kioton pöytäkirjan mukaisesti.

Commission civil service

Faktatietoa tarvitseville

Komissio käy vuoropuhelua unionin kansalaisten kanssa monella tavalla. Kansalaisia ja yhteiskunnan eri tahoja konsultoidaan laajalti, ja komissio tuottaa myös yleistajuisia esityksiä tärkeimmistä politiikan aloista sekä painettuna että sähköisessä muodossa. Valerie on päivittäin yhteydessä ihmisiin, jotka etsivät ympäristöalan tieto.

Valerie syntyi Dublinissa Irlannissa vuonna 1965. Hänen tehtävänimikkeensä on kirjastoapulainen/julkaisuvirkailija.

Valerie O’Brien

Valerie muutti miehineen Dublinista Brysseliin vuonna 1990, kun puoliso sai työpaikan Euroopan parlamentissa. Viisi vuotta myöhemmin Valerie siirtyi kansainvälisestä tilitoimistosta komissioon.

Toimittuaan aluksi sihteerinä liikenneosastolla hän alkoi etsiä uutta tehtävää, jossa saisi olla enemmän tekemisissä ihmisten kanssa, työskennellä itsenäisemmin ja saada enemmän vastuuta. "Komissiossa on tähän hyvät mahdollisuudet. Jos yksikönpäällikkö huomaa jossakussa valmiuksia vaativampaan työhön, hän järjestää niille käyttöä."

Valerie löysi toiveitaan vastaavan työn ympäristöosaston tietopalvelusta. "Osallistun julkaisujen tuottamiseen, ja siihen kuuluu yhteydenpito alihankkijoihin. Samoin olen yhteydessä julkaisujamme tilaaviin yksityishenkilöihin."

"Meidän julkaisumme eivät ole teknisiä. Niissä selitetään ympäristöpolitiikkaa maallikoille sopivalla tavalla. Koululaisille on oma julkaisusarjansa. Valvon myös, että sähköpostitse tuleviin pyyntöihin vastataan komission asettaman 15 päivän määräajan kuluessa. Joskus se tekee tiukkaa. Saamme satoja kyselyjä, joista suuri osa koskee erityisaloja."

Iltapäivisin tietopalvelun kirjasto on avoinna yleisölle. "Kävijät ovat kotoisin eri puolilta EU:ta. Jokainen työpäivä on erilainen, sillä koskaan ei tiedä kuka tulee kirjastoon ja mitä kävijät haluavat tietää. Suuri osa kysytyistä tiedoista löytyy Internetistä, mutta ihmiset eivät aina tiedä, mistä tai miten kannattaa etsiä, ja niin he saattavat saada valtavasti tarpeetonta tietoa. Minusta on mukava auttaa kysyjiä löytämään heidän tarvitsemansa tiedot."

Commission civil service