Navigointipolku

Tiesitkö, että...

…EU:n ansiosta puhelut ja lentoliput ovat huomattavasti aiempaa halvempia, sillä sisämarkkinat ja yhteinen valuutta laskevat hintatasoa ja lisäävät vaihtoehtoja.EU on"sisämarkkina-alue", jossa kilpailu alentaa hintoja ja parantaa tuotteiden laatua.EU on luonuteuron,  jota käytetään 13 maassa.Euro vakauttaa liike-elämää ja helpottaa hintojen vertailua.

Commission civil service

Vastauksia kansalaisten kysymyksiin

Komissio pitää erittäin tärkeänä, että kansalaisten kysymyksiin vastataan. Kansalaiset voivat soittaa ilmaiseksi komission EUROPE DIRECT -palveluun mistä tahansa Euroopan unionin alueelta tai lähettää sähköpostia EUROPE DIRECT -tiimille. Sandra on yksi tiimin jäsenistä.

Sandra syntyi vuonna 1966 Saksassa Siersdorfissa, pienessä kylässä lähellä Aachenia. Sandra työskentelee viestinnän pääosastossa EUROPE DIRECT tiimissä, joka vastaa kansalaisilta tuleviin tiedusteluihin ja kysymyksiin. Yhteydenottoja puhelimitse, sähköpostitse tai Internet-sivujen kautta on vuodessa yli 100 000. 

Sandra

Kun Sandra oli hankkinut tarvittavan kielitaidon ja muut valmiudet toimia johdon assistenttina, hän aikoi aluksi työskennellä vuoden Brysselissä ja lähteä sitten Yhdysvaltoihin. Toisin kuitenkin kävi. Vuonna 1988 hän aloitti työt komissiossa ja työskenteli sihteerinä eri pääosastoissa, palasi sitten Aacheniin jatkamaan taloustieteen opintoja ja tuli taas komissioon. Tuolla kertaa hän toimi koulutuksen ja kulttuurin pääosastossa avustavana virkamiehenä Leonardo da Vinci -koulutusohjelman täytäntöönpanon parissa. Neljän Brysselin-vuoden jälkeen hän palasi taas Saksaan, jossa hän oli töissä komission edustustossa Bonnissa, ja kun Berliinistä tuli Saksan pääkaupunki ja edustusto muutti sinne, Sandra muutti mukana. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Sandra työskenteli omassa synnyinmaassaan, ja se oli hänelle eräänlainen kulttuurisokki.

"Kun komissaareja kävi vierailulla, tehtäviini kuului järjestää heidän ohjelmansa. Sen vuoksi minun oli oltava usein yhteydessä saksalaisten ministeriöiden virkamiehiin. Toisinaan hämmästyin heidän muodollista ja hierarkkista työskentelytapaansa, koska oli tottunut paljon rennompaan ilmapiiriin komissiossa."

Saksan-vuosien jälkeen Sandra palasi Brysseliin vuonna 2007 ja liittyi EUROPE DIRECT tiimiin, joka tiedottaa EU:sta kaikilla 23 virallisella kielellä. Kansalaiset voivat soittaa ilmaiseen puhelinpalveluun mistä tahansa EU:n alueelta (00800 6789 10 11) , lähettää sähköpostia tai keskustella verkossa jonkun EUROPE DIRECT tiimiläisen kanssa. Useimpiin kysymyksiin löytyy vastaus heti, mutta poliittisesti arkaluonteisemmat tai monimutkaisemmat kysymykset toimitetaan Sandralle ja hänen työtovereilleen viestinnän pääosastoon.

"Joudumme usein vastaamaan kiperiin kysymyksiin, ja meidän on hankittava taustatietoja monesta eri osastosta komissiossa. On todella palkitseva tunne, kun niistä saa kootuksi kattavan vastauksen. Olen itse oppinut erittäin paljon. Minusta on myös mukavaa olla vuorovaikutuksessa kansalaisten kanssa."

Sandra iloitsee myös siitä, että voi työskennellä osa-aikaisesti ja viettää aikaa kolmi- ja viisivuotiaiden lastensa kanssa. "Kun minua haastateltiin tätä tehtävää varten, kerroin, että minulla on pieniä lapsia. Minulle vastattiin: 'No mutta totta kai sinun on voitava yhdistää perhe- ja työelämä!'"

Commission civil service