Kruimelpad

Wie zijn wij?

De term "Europese Commissie” verwijst in de eerste plaats naar de 28 commissarissen die de EU-landen aanwijzen na goedkeuring door het Europees Parlement.Met "de Commissie" bedoelen we echter ook de instelling en de ongeveer 32 546 mensen die er werken.

Teveel?Niet echt, als je ermee rekening houdt dat we bevoegd zijn voor een waaier van beleidsterreinen en activiteiten en dat we maar even groot zijn als het bestuur van een niet al te grote Europese stad. 

Zoiets als een "doorsnee ambtenaar van de Commissie" bestaat niet echt, want we hebben allemaal verschillende culturele en sociale achtergronden en spreken allerlei verschillende talen.  Onze diversiteit vormt een afspiegeling van de diversiteit van de Europese Unie zelf, waardoor de Commissie een smeltkroes van Europese talen en culturen wordt.

Om u een idee te geven van wie we zijn en wat we doen, hebben we enkele collega's gevraagd over hun baan te spreken.Klik op een foto om meer over hen te lezen. 

 • Lijst van bijzondere adviseurs van de voorzitter en leden van de Europese Commissie English (en)

 • CV's van de directeuren-generaal van de Commissie, de plaatsvervangende directeuren-generaal en ambtenaren van hetzelfde niveau English (en)

 

Matthias LangemeyerJeremy LesterAnne RopersGiorgio ClarottiValerie O’BrienDorota Lewczuk-BiancoMarta Sanz Fernández
      
     
      
     Deutsch (de) English (en) français (fr)

 

Commission civil service