Navigációs útvonal

Kik vagyunk?

Az „Európai Bizottság” kifejezés mindenekelőtt a 28 biztosra utal, akiket az Európai Parlament jóváhagyását követően a tagállamok neveznek ki. A „Bizottság” szó jelöli azonban az uniós intézményt is, csakúgy, mint az itt dolgozó mintegy 32 546alkalmazottat.

Túl sokan vannak, gondolják Önök? Nem igazán. Figyelembe kell ugyanis venni, hogy a Bizottság feladatköre szakpolitikai területek és tevékenységek sokaságára terjed ki. Az intézmény valójában nem nagyobb, mint egy közepes méretű európai város helyi önkormányzata!

Nehéz megrajzolni az átlagos bizottsági tisztviselő portréját, mivel az itt dolgozók a legkülönbözőbb kulturális, nyelvi és társadalmi háttérrel rendelkeznek, és etnikai hovatartozásuk is eltérő.Ez a változatosság hűen tükrözi az Európai Unió sokszínűségét: a Bizottság joggal tekinthető az európai nyelvek és kultúrák olvasztótégelyének.

Ízelítőt szeretnénk adni Önöknek abból, kik vagyunk és mit csinálunk, ezért megkértük néhány kollégánkat, meséljenek munkájukról.Fényképeikre kattintva megismerkedhetnek beszámolóikkal.

 

 • Az Európai Bizottság elnökének és tagjainak szaktanácsadói English (en)

 • A Bizottság főigazgatóinak, főigazgatói-helyetteseinek és ezekkel egyenrangú tisztviselőinek életrajzai English (en)

 

Matthias LangemeyerJeremy LesterAnne RopersGiorgio ClarottiValerie O’BrienDorota Lewczuk-BiancoMarta Sanz Fernández
      
     
      
     Deutsch (de) English (en) français (fr)

 

Commission civil service