Navigointipolku

Keitä komissiossa työskentelee

Kun puhutaan "Euroopan komissiosta" tarkoitetaan ensisijaisesti 28 komissaaria, jotka EU:n jäsenvaltiot ovat nimittäneet tehtäväänsä Euroopan parlamentin suostumuksella."Euroopan komissio" tarkoittaa kuitenkin myös toimielintä ja sen noin 32 546 työntekijää.

Tuntuuko määrä suurelta? Itse asiassa työntekijöitä ei ole paljon, jos ottaa huomioon, mitenmonella alalla komissio työskentelee ja miten monia tehtäviä se hoitaa a Komissiossa on virkamiehiä suunnilleen saman verran kuin on keskikokoisessa kaupungissa. 

Komission virkamiehistöstä on vaikea esitellä ketään tyypillistä tai keskivertotapausta, sillä he ovat hyvin erilaisia kielelliseltä, kulttuuriselta, yhteiskunnalliselta ja kansalliselta taustaltaan. Tällainen moninaisuus kuvastaa hyvin koko Euroopan unionin moninaisuutta, ja komissio onkin oikea Euroopan kielten ja kulttuurien sulatusuuni.

Jonkinlaisen käsityksen komission työntekijöiden kirjosta voi kuitenkin saada seuraavista henkilökuvista. Klikkaamalla kuvaa pääsee lähemmin tutustumaan kuhunkin virkamieheen ja hänen työhönsä.

 

 • Luettelo Euroopan komission puheenjohtajan ja komission jäsenten erityisneuvonantajista English (en)

 • Komission pääjohtajien, varapääjohtajien ja muiden vastaavien virkamiesten ansioluettelot English (en)

 

Matthias LangemeyerJeremy LesterAnne RopersGiorgio ClarottiValerie O’BrienDorota Lewczuk-BiancoMarta Sanz Fernández
      
     
      
     Deutsch (de) English (en) français (fr)

 

Commission civil service