Διαδρομή πλοήγησης

Ποιοι είμαστε

Όταν λέμε “Ευρωπαϊκή Επιτροπή” εννούμε καταρχήν τους 28 Επιτρόπους που διορίζονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ και εγκρίνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο όρος "Επιτροπή" όμως χρησιμοποιείται και για το θεσμικό όργανο συνολικά και τους σχεδόν 32 546άτομα που εργάζονται σ’ αυτό.

Νομίζετε ότι είμαστε υπερβολικά πολλοί;Όχι και τόσο, αν σκεφτείτε ότι είμαστε υπεύθυνοι για ένα ευρύ φάσμα τομέων και δραστηριοτήτων. Έχουμε το μέγεθος της τοπικής αυτοδιοίκησης μιας μέσης ευρωπαϊκής πόλης! 

Είναι δύσκολο να σας περιγράψουμε τον μέσο υπάλληλο της Επιτροπής, επειδή καθένας από εμάς προέρχεται από διαφορετικό πολιτιστικό, γλωσσικό, κοινωνικό και εθνοτικό περιβάλλον. Η δική μας πολυμορφία αντανακλά ακριβώς την τεράστια πολυμορφία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατρέποντας την Επιτροπή σε ένα χωνευτήρι ευρωπαϊκών γλωσσών και πολιτισμών.

Για να πάρετε μια ιδέα του ποιοι είμαστε και του τι κάνουμε, ζητήσαμε από ορισμένους συναδέλφους μας να να μας μιλήσουν για τη δουλειά τους. Μάθετε με τι ασχολούνται κάνοντας κλικ σε κάθε φωτογραφία.

 

 • Κατάλογος των ειδικών συμβούλων του Προέδρου και των Μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής English (en)

 • Βιογραφικά σημειώματα των γενικών διευθυντών, των αναπληρωτών γενικών διευθυντών και των άλλων ισόβαθμων υπαλλήλων της Επιτροπή English (en)

 

Matthias LangemeyerJeremy LesterAnne RopersGiorgio ClarottiValerie O’BrienDorota Lewczuk-BiancoMarta Sanz Fernández
      
     
      
     Deutsch (de) English (en) français (fr)

 

Commission civil service