Навигационна пътека

Кои сме ние

Думите „Европейска комисия“ се отнасят на първо място до 28-те комисари, назначени от държавите-членки на ЕС, след одобрение от Европейския парламент.Но „Комисията“ се отнася и до институцията и нейните близо 32 546 служители.

Прекалено много?Не и ако имате предвид, че отговаряме за най-различни политически области и дейности и броят ни не надвишава този на служителите на местната власт в средно голям европейски град!

Трудно е да се направи скица на средностатистическия служител на Комисията, тъй като сме от най-разнообразен културен, езиков, социален и етнически произход.Многообразието ни отразява това на Европейския съюз и прави от Комисията шарена смесица от европейски езици и култури.

За да ви дадем идея за това кои сме и с какво се занимаваме, помолихме някои от нашите колеги да ни разкажат за работата си.Вижте какво прави всеки от тях, като щракнете върху снимките.

 

 • Списък на специалните съветници на председателя и  членовете на Европейската комисия English (en)
 • Автобиографии на генералните директори, заместник-генералните директори и равнопоставени служители на Комисията English (en)

 

Matthias LangemeyerJeremy LesterAnne RopersGiorgio ClarottiValerie O’BrienDorota Lewczuk-BiancoMarta Sanz Fernández
      
     
      
     Deutsch (de) English (en) français (fr)

 

Commission civil service